Meksika'nın Sığınma Talebini Kabul Eden Evo Morales, Bolivya'dan Ayrıldı

Bolivya'da ordunun ve muhaliflerin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, Meksika'nın iltica talebini kabul etti ve Bolivya'dan ayrıldı.  Morales, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iltica teklifi için Meksika'ya teşekkür ederek, "Kardeşlerim, Meksika'ya gitme.

Meksika'nın Sığınma Talebini Kabul Eden Evo Morales, Bolivya'dan Ayrıldı

Bolivya'da ordunun ve muhaliflerin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, Meksika'nın iltica talebini kabul etti ve Bolivya'dan ayrıldı. 

s-26a7756b3a80d8b3eb8c30098e73dfc3c05a93
Morales, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iltica teklifi için Meksika'ya teşekkür ederek, "Kardeşlerim, Meksika'ya gitmek üzere yola çıkıyorum. Politik nedenlerden dolayı ülkeden ayrılmak canımı acıtıyor. Yakında daha güçlü bir şekilde döneceğim" ifadelerini kullandı.Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, düzenlediği basın toplantısıyla ülkesinin yaptığı iltica teklifini Morales'in kabul ettiğini ve Meksika'nın göndereceği askeri uçakla ülkeye getirileceğini açıklamıştı.Bu arada, Meksika, Bolivya'da Morales'i istifaya götüren süreci "darbe" olarak değerlendiren ülkeler arasında yer alıyordu.

Ne olmuştu?

s-97f77a74136dc4f889c0133d0453514b31979b
Bolivya'da 20 Ekim'de düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından muhalefet seçimlerde "hile" yapıldığını iddia etmiş ve taraflar karşılıklı olarak destekçilerini sokak gösterilerine çağırmıştı.Tartışmalı seçim sonuçlarının ardından günlerdir seçimlerin iptal edilmesini ve tekrar seçime gidilmesini isteyen muhalifler, Evo Morales'in tekrar seçim yapılacağı duyurusunun ardından, Morales'in katılmadığı seçimler düzenlenene kadar protestoların devam edeceğini açıklamıştı.

Morales, Bolivya Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman'ın istifa çağrısının ardından görevi bırakmıştı.

s-3ec6110ade276fc9aff0084c78aa97eccfcaae
Reuters Evo Morales'in istifası ile boşalan devlet başkanlığı koltuğunu seçimlere kadar Senato başkan yardımcısı olan Jeanine Áñez'in doldurması bekleniyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER