Melih Bulu'nun Ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Seçimi Başladı

Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni rektör için seçime gidiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun yaklaşık 6 ay sonra yine Cumhurbaşlanlığı Kararnamesi ile.

Melih Bulu'nun Ardından Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Seçimi Başladı

Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni rektör için seçime gidiliyor.

s-860135606639c3118afffb4fee7fb65c06f918
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'nun yaklaşık 6 ay sonra yine Cumhurbaşlanlığı Kararnamesi ile görevden alınmasının ardından rektör seçimi için süreç başladı.Akademisyen, öğrenci ve mezunların, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) gönderecekleri adayları oylamak için kayıt yaptırmalarının son bulması ile bugün oylama yapılacak. Sonuçların yarın açıklanması bekleniyor.Kurum içinden isteyen öğretim görevlilerinin aday olabileceği seçimde akademisyenler arasında yapılan destek oylamasına tüm adaylar katılacak. Akademisyenler en fazla güvenoyu alan ismin açıklanmamasına karar verirken sadece belirli barajın altında kalan adaylar açıklanacak. Barajı geçen tüm adaylar YÖK’e başvuracabilecek.

Rektör adayları

s-03c45fd9d4503c65e70b7af91df0e256ca6ec7
Boğaziçiseçiyor.org sitesinde yer alan bilgilere göre rektörlük için şu isimler yarışacak:Prof. Dr. A.C. Cem SayProf. Dr. Ali İ. TekcanProf. Dr. Ayşe Gürel Prof. Dr. Ayşe MumcuProf. Dr. Can YücesoyProf. Dr. Cengiz KırlProf. Dr. Emine ErtkinProf. Dr. Fikret AdamanProf. Dr. Gürkan KumbaroğluProf. Dr. Mehmet Burçin ÜnlüProf. Dr. Metin ErcanProf. Dr. Mine EderProf. Dr. Murat SaraçlarProf. Dr. Naci İnciProf. Dr. Taner BilgiçProf. Dr. Ünal ZenginobuzProf. Dr. Veysi Erkcan ÖzcanProf. Dr. Yasemin BayyurtProf. Dr. Yavuz AkpınarIndependent Türkçe
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER