Meral Akşener Erdoğan'ın Sözlerine Cevap Verdi: 'İktidar Teslim Edilmez Devredilir'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Memleketi bunlara teslim edemeyiz" şeklindeki ifadesini eleştirdi.

Meral Akşener Erdoğan'ın Sözlerine Cevap Verdi: 'İktidar Teslim Edilmez Devredilir'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Memleketi bunlara teslim edemeyiz" şeklindeki ifadesini eleştirdi. Akşener, "Sayın Erdoğan devleti teslim aldığını sanıyor, seçim kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Bak Sayın Erdoğan, iktidar teslim edilmez, devredilir" dedi.

s-77457d3dc65685845e32fb03a052929a3843b4
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

s-bc38a9f7d4fd2c76059746113d6facaf42febd
Kendisi yine çıktığı bir kürsüde dedi ki; memleketi bunlara teslim edemeyiz. Beş kere dinledim, acaba yanlış mı duydum diye. Devleti teslim aldığını sanıyor biliyor musunuz? Sayın Erdoğan devleti teslim aldığını sanıyor, seçim kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Bak Sayın Erdoğan, iktidar teslim edilmez, devredilir. Millet sandıkta kararını ortaya koyar, o karara göre iktidar devredilir.Kültürel mirasımızı ısrarla yok ediyoruz. Buradan yörük kardeşlerime seslenmek istiyorum, size hak ettiğiniz değeri göstereceğiz. 13 yıl önce UNESCO'ya yapılan başvuruyu sonuçlandırarak işe başlayacağız. Bu alanların yakınlarına yerel ürün pazarlama çadırları kuracağız.Göç yollarının haritasını çıkaracağız ve kamusal güvenliğini sağlayacağız. Kiralama giderlerini üretimlerine göre puanlama sistemiyle karşılayacağız. Oba, nüfus ve sürü kriterlerine göre veteriner hekim, teknisyen gibi konularda mobil hizmet ünitelerini kuracağız.

'Yaylalar yörüklerimizindir'

s-f798e248ead940f65ac79fe4e2ecbf769646a5
İYİ Parti yörüklerin partisidir diyorlar ya, madem böyle bir iddia var, biz de bu iddiayı yerine getirmiş olalım. Yaylalar konar göçerlerimizindir, yörüklerimizindir, Türkmenlerimizindir, keçilerindir, koyunlarındır. Senin işi bu kadim kültürü öldürmek değil, yaşatmaktı. Sen onlara sırtını dönmüş olsan da, Toroslarda tüten dumanın sönmemesi için biz gerekeni yapacağız.Yaklaşık 25 milyon vatandaşımız, Kurban eti dışında et tüketemiyor. Yaptığımız gezilerde vatandaşlara ayda kaç kilo et alıyorsunuz diye sorduğumda önce sağlam bir kızıyorlar bana, sonra aldığım cevap 'Kurbandan kurbana' oluyor.Sayın Erdoğan, Rizelilik kürsülerden üfürmekle olmaz, Rizelilik Karadenizli fındık üreticisini yabancı şirketlere ezdirmeyerek olur. Eğer her fırsatta söylediğin gibi gerçekten Karadeniz uşağıysan, bu sefer yabancı lobilerin elemanlarını bu işten uzak tut.Çay bahçesinde sohbet ettiğim bir kardeşim diyor ki 'Türkiye uçuyordu, kaçıyordu, aşıyordu. Uçan Türkiye'ye ne oldu?' biri bize anlatsın. Sayın Erdoğan, o biri ben değilim. Sensin, sen. Uçan Türkiye'ye ne oldu, anlat.

Akşener, AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu torba teklifte bazı OHAL yetkilerinin üç yıl daha uzatılmasını sağlayacak düzenlemenin de bulunduğunu hatırlattı.

s-63f9744ce7195c653447bdae5e07bb268189b2
Ayrıca bir şey daha kondu. Onu da çok vahim bulduğumuzu ifade etmek isterim. O da kayyum atanmış şirketler var ya. TMSF bunları uygun şartlar bulup sattığında bu şirketler hem işlemeye devam ediyor, o sattıkları geliri parayı da TMSF irat kaydediyor. Eğer o madde olduğu geçtiği taktirde TMSF'nin bu şirketleri satma görevi ortadan kalkıyor. Yağma Hasan'ın böreği gibi bu şirketler ortadan kalkıncaya kadar içinde ne var ne yok ağalar, beyler, ağabeyler yiyip içip ne olacaksa sıfıra indirinceye kadar kalacak. Bu iki konuya aşırı derecede dikkat etmenizi istiyorum.Pertek'te bir muhtarımız bana endişelerini söyledi. Ben muhtarımıza dedim ki, "Ben bu millete yamuk yapmam. Bu millete yamuk yapanın da alnını karışlarım" dedim. Bu iki madde birer yamuktur. Sayılarının çok olmasının getirdiği şımarıklık ile geçirmeye çalışabilirler. Milletimize yamuk yaptırmayacağız. Yazıktır, günahtır.

'Ülkemiz dev bir plastik çöp ithalatçısı haline gelmiş durumda'

s-68c2a73291ecbb3600f7fdcc16966b691cc253
Çöpün de ithalatı mı olur demeyin, maalesef oluyor. AK Parti iktidarının dış ticaret anlayışına bakar mısınız, gerçekten ibretlik. AK Parti iktidarı sayesinde güzel ülkemiz dev bir plastik çöp ithalatçısı haline gelmiş durumda. Deyim yerindeyse Avrupa'nın plastik çöplüğü olmuşuz. 2020 yılında Türkiye ne kadar plastik çöp ithal etmiş biliyor musunuz? Sıkı durun, tam 756 bin ton.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER