Merkel'den Taliban Çağrısı: 'Afganistan'daki Kazanımların Korunması İçin Görüşülmeli'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son 20 yılda Afganista'da elde edilen başarıları savunmak için Taliban ile görüşmeler yapılması çağrısında bulundu. BBC Türkçe'nin haberine göre, Parlamentoda yaptığı konuşmada, ülkedeki son durumun acı olduğunu söyleyen Merkel, "Taliban i.

Merkel'den Taliban Çağrısı: 'Afganistan'daki Kazanımların Korunması İçin Görüşülmeli'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son 20 yılda Afganista'da elde edilen başarıları savunmak için Taliban ile görüşmeler yapılması çağrısında bulundu.

s-df5128e62ecee3c5a3eb8390d6c872e748d4dc
BBC Türkçe'nin haberine göre, Parlamentoda yaptığı konuşmada, ülkedeki son durumun acı olduğunu söyleyen Merkel, "Taliban ile koşulsuz anlaşmalar yapılmaması gerektiğini" vurguladı. Alman Başbakanı ülkesinin Kabil'den tahliye uğraşlarının mümkün olduğu kadar devam edeceğini belirtti.İngiltere ve Fransa, vatandaşlarının ve Afganistan'daki ortaklarının büyük kısmının tahliyesini ay sonuna kadar tamamlayabilme yolunda olduklarını söyledi.ABD Başkanı Joe Biden, terör saldırısı riskini gerekçe göstererek ABD askerlerinin Kabil Havaalanı'nı terk etmesi için konulan son süre olan 31 Ağustos'u uzatma çağrılarını reddetmişti.

"Kimin gideceğine ABD ve müttefikleri karar veriyor"

s-2d958fe76526b8a81b042fdd26a754dd3703b9
AFP Bu arada Taliban liderleri BBC'ye yaptıkları açıklamada, Kabil Havaalanı'na kimin gideceğine ABD'nin ve müttefiklerinin karar verdiğini söyledi.Afganistan vatandaşlarının havaalanına girişi, ülke dışına uçma izinleri bulunsa da giderek zorlaşıyor. Taliban Salı günkü açıklamasında vatandaşlarının ülkelerini terk etmesini istemediklerini söylemişti.Öte yandan, Afganistan'dan kaçanlara ev sahipliği yapmak isteyen ülke sayısı artıyor. Bunlar arasında ülkedeki savaşa katılmayan Meksika ve Uganda gibi ülkeler de var. Avustralya da 70'den fazla Afgan kadın futbolcu ve ailelerine insani vize verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER