Merkez Bankası Göstergelerinde Reel Sektörde Beklentiler Olumlu Değil, Perakende Güveni Sert Geriledi

Kapasite kullanım oranı temmuzda artış kaydetti Reel Kesim Güven Endeksi geriledi "Son üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi ve iç piyasa sipariş miktarında artış bildirenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıfladığı, ihracat sipariş miktarında artış bildi.

Merkez Bankası Göstergelerinde Reel Sektörde Beklentiler Olumlu Değil, Perakende Güveni Sert Geriledi

Kapasite kullanım oranı temmuzda artış kaydetti

Reel Kesim Güven Endeksi geriledi

"Son üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi ve iç piyasa sipariş miktarında artış bildirenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıfladığı, ihracat sipariş miktarında artış bildirenler lehine olan seyrin ise bir önceki aya göre güçlendiği gözlenmektedir.

Son üç aydaki rekabet gücüne ilişkin gelişmeler değerlendirildiğinde, yurt içi piyasalardaki rekabet gücüne ilişkin olarak bir önceki dönemde azalış bildirenler lehine olan seyrin güçlendiği görülmektedir.

Temmuz'da güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde düşerken inşaat sektöründe yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Temmuz ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe %1,5 ve perakende ticaret sektöründe %4,5 azalırken, inşaat sektöründe %2,4 arttı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER