Mersin'de 2 gündür süren orman yangını kontrol altında

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Silifke ilçesine kadar yayılan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı Mahallede farklı mevkilere sıçrayan yangın nedeniyle bir akaryakıt istasyonu, dinlenme tesisi ve bazı evler t.

Mersin'de 2 gündür süren orman yangını kontrol altında

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Silifke ilçesine kadar yayılan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı

Mahallede farklı mevkilere sıçrayan yangın nedeniyle bir akaryakıt istasyonu, dinlenme tesisi ve bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Bölgede gece boyunca yer ekiplerinin yanı sıra gece görüş ve uçuş sistemli üç helikopterle yangına müdahale edildi.

Yeşilovacık Mahallesi’ndeki farklı noktalara sıçrayan yangına sabah saatlerinde de hava ve yer ekiplerinin müdahalesi sürdü. 

KAPATILAN YOL VE TÜNELLER

Yangın nedeniyle Mersin-Antalya D-400 karayolu ve karayolundaki Karayar ile Eceli 1, 2 ve 3 tünelleri trafiğe kapatılmıştı.

Ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya karayolu sabah saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı.

303 KONUT BOŞALTILDI, 790 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Karadere mevkisindeki ormanlık alanda dün sabah henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın da etkili olduğu bölgedeki yangını söndürme çalışmalarına Mersin’in yanı sıra Adana, Antalya, Karaman ve Konya’dan ekipler ile uçak ve helikopterler destek verdi.

Gülnar ve Silifke ilçelerinde toplam 184 konut, 2 site, 2 otelde 1025 vatandaş tahliye edilmişti. 

"ÇIKIŞ NEDENİYLE İLGİLİ TÜM İHTİMALLER DEĞERLENDİRİLİYOR"

Vali Pehlivan, yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Şu anda 'kesin şu sebeple olmuştur' diye henüz diyemiyoruz ama üzerinde ilgili arkadaşlarımız, ekiplerimiz çalışıyorlar. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Şu anda o yönlü bir tespit söz konusu değil ama çok yönlü değerlendiriliyor. İlgili ekiplerimiz, araştırmalarını, çalışmalarını yapıyorlar."

Arnavutköy'de ormanlık alanda yangın

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER