Meteoroloji Bir Kez Daha Uyardı: Batı Karadeniz ile Samsun ve Ordu’da Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Birkaç gündür şiddetini arttırarak devam eden yağışlar kentlerde yaşamı durdurma noktasına getirdi. Bolu'da bulunan Göynükören ve Okçular köyleri ile Gerede ve Mengen ilçelerinde yer alan dereler, sağanak nedeniyle taştı. Mengen-Eskipazar yolu üzerinde bulunan derede suları.

Meteoroloji Bir Kez Daha Uyardı: Batı Karadeniz ile Samsun ve Ordu’da Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Birkaç gündür şiddetini arttırarak devam eden yağışlar kentlerde yaşamı durdurma noktasına getirdi.

Bolu'da bulunan Göynükören ve Okçular köyleri ile Gerede ve Mengen ilçelerinde yer alan dereler, sağanak nedeniyle taştı. Mengen-Eskipazar yolu üzerinde bulunan derede suların yükselmesiyle birlikte yolda çökme meydana geldi. Birçok ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Hafta sonundan bu yana devam eden yağışların getirdiği sel ve taşkınlar nedeniyle şehirlerde maddi zararlar oluştu.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre; Batı Karadeniz ile Samsun ve Ordu’da yoğun yaşların sürmesi bekleniyor.

MGM resmi sitesinden yayınladığı duyuruda, ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 28.06.2022 Salı günü Batı Karadeniz (Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Düzce, Sinop’un iç kesimleri) ile iç kesimleri başta olmak üzere Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verdi.

MGM kentlerde yaşayan vatandaşları sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Bursa, Balıkesir'in kuzey kesimleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Amasya ve Ordu çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İç ver doğu kesimlerde hava sıcaklığı artıyor!

Hava sıcaklığının iç ver doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri altında, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgara karşı dikkatli olunmalı!

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, yarın zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Batı Karadeniz Sele Teslim Oldu! Yollar Kapandı, Birçok Ev ve İşyeri Zarar Gördü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER