Meteoroloji'den Yeni Hava Durumu Uyarısı! Doğu Karadeniz'e Kuvvetli ve Çok Kuvvetli Yağışlar Geliyor

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün Doğu Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den Yeni Hava Durumu Uyarısı! Doğu Karadeniz'e Kuvvetli ve Çok Kuvvetli Yağışlar Geliyor

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün Doğu Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Trabzon’un doğusu ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 

s-c4c7532d3786c015a6e657ee0d4c7207e1b309
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ordu çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Trabzon’un doğusu ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

s-438a5da7266ce6ee12a20ebe257d4276a0e58e
Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Trabzon’un doğusu ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağışlar ne kadar sürecek?

s-e5cdf3c441a28b425d3178abc6459a1b58ed73
Meteoroloji'nin yayınladığı 5 günlük hava durumu raporunda hafta boyunca Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki yağışların devam edeceği görülüyor. Perşembe ve cuma günleri İstanbul'da da yağış bekleniyor. Peribacalarında Bakanlık Kararıyla Yıkılan Tesisin Yerine Yenisi Yapılmış - Taliban, Ülkedeki Kız Çocuklarını 'Ganimet' Olarak İstemiş... - Türkiye Afgan Göçmenler İçin de Açık Hava Cezaevi Olacak mı?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER