MHP'den Akşener'e Yanıt: 'Atılan Tweet Değil, Fettan Bir Kahkahadır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "geri dönün" çağrısına karşılık İYİ Parti'den paylaşılan videolu tweet MHP saflarında öfke yarattı.

MHP'den Akşener'e Yanıt: 'Atılan Tweet Değil, Fettan Bir Kahkahadır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "geri dönün" çağrısına karşılık İYİ Parti'den paylaşılan videolu tweet MHP saflarında öfke yarattı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik sert ifadeler kullandı. Çetin, "Aslında atılan tweet değil, fettan bir kahkahadır" dedi.

s-8e79502b44b68343cd4d83aca493a9e37c990c MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin haftasonu düzenlenecek kongre öncesi İYİ Parti'ye yönelik "geri dönün" çağrısı ve bu çağrıya İYİ Parti'nin Twiter hesabından verilen videolu yanıt siyaset gündemine oturdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ağır ifadelerle yüklendi."Henüz sağduyusunu yitirmemiş bazı arkadaşlarımızın sonunda dayanamayıp seslerini yükselterek kendilerini zor durumda düşüreceğini hesap eden İP önde gelenleri, CHP'nin eteğinde salladıkları, HDP’nin gölgesinde uyuttukları partinin çözülme sürecine girmesinden kaygılanmaktadır." diyen Yalçın, "Yerel seçimler sonrasında İP önde gelenlerinin birden bire ağız değiştirip HDP/PKK muarızı kesilmesi biraz da bu telaştan, tabandan gelebilecek tepkilerin önüne set çekme ihtiyacındandır." ifadelerini kullandı.

"Tweetlerden üslupsuzluk, terbiyesizlik ve seviyesizlik taşmaktadır"

s-dae2ca96088c6de450f0422bc48aac08ff30f7 Yalçın şöyle devam etti:"PKK'nın siyasi kanadının İP’e Mecliste attığı gol, hâlâ doksanda pandül gibi asılı durmaktadır. İp müdiresinin attığı cevabi tweet, her şeyi ortaya sermektedir.Aslında atılan tweet değil, fettan bir kahkahadır. İP Müdiresinin bu alabildiğine gayriciddi tavrı; İP’in demokratik platformda bir yer edinmek, bir konum sahibi olmak gibi derdinin olmadığını gözler önüne sermektedir.'Sayın Erdoğan yine ne dedin bu arkadaşa' tarzındaki tweeti bile bir ciddiyetsizlik, seviyesizlik ve çapsızlık örneğidir. Bahse konu tarihî çağrıyı Sayın Erdoğan'a bağlamak; basiretsizliğin, ucuzluğun, meseleyi başka mecralara çekerek kamuoyu önünde tartışmadan kaçma gayretinin ifadesidir. Kendine layık olduğundan fazla önem atfetme, haketmediği ölçüde değer yükleme zavallılığıdır. Tweetlerden üslupsuzluk, terbiyesizlik ve seviyesizlik taşmaktadır."

"Bahçeli tehlikeli viraja girilmeden önceki ikaz çağrısı yaptı"

s-b7a18d33308bfb4fb8296d87a193743abccfa7 "Demokrasi tarihimiz, ana gövdeden kopan parçaların kırılıp yerlere serilen dallarının kısa sürede koruyup toprağa karıştığını ortaya koyan acı misallerle doludur." diye belirten Çetin, "Sayın Genel Başkanımızın tehlikeli bir viraja girilmeden önceki son ikaz mahiyetindeki çağrısı, yol yakınken dönülmesi yönündedir. Sayın Devlet Bahçeli, freni boşalmış ve virajın ötesindeki uçuruma doğru son sürat giden arabadan yolcuların atlayıp kurtulmasını istemiştir" dedi.

Daha önce de Akşener'e yönelik ağır ifadeler kullanmıştı

s-0ddc33bb8bf2ec02b282620a8db690a860402a Yalçın’ın, daha önce Akşener'e yönelik "Siyasi tercihleri ve tutumu yüzünden kendi mabadı açıkta dururken, başkalarını ayıplaması; ahlaki düşüklük, insani eksikliktir" ifadeleri tepki çekmişti.

Ne olmuştu?

Bahçeli'nin 'Geri Dönün' Çağrısına İYİ Parti'den Emoji ve Kahkahalı Video ile Yanıt - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu haftasonu düzenlenecek İYİ Parti Kongresi öncesinde, "geri dönün" çağrısı yaparak daha önce birlikte siyaset yaptığı isimleri yeniden MHP'ye dönmeye çağırmıştı. Bahçeli'nin bu çağrısına İYİ Parti Twitter hesabından, Genel Başkan Akşener'in kahkahalarla güldüğü bir videosu paylaşılarak yanıt verilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER