MHP'li Vekil 'Kavak Yelleri' Dizisini Hedef Aldı: 'Böyle Bir Mantığı Türk Aile Yapısında Görmedik'

Kadına karşı şiddetin nedenlerinin belirlenmesi için çalışan TBMM Araştırma Komisyonu'da konuşan MHP Milletvekili Esin Kara, yıllar önce yayından yayından kalkan Kavak Yelleri Dizisini hedef aldı.

MHP'li Vekil 'Kavak Yelleri' Dizisini Hedef Aldı: 'Böyle Bir Mantığı Türk Aile Yapısında Görmedik'

Kadına karşı şiddetin nedenlerinin belirlenmesi için çalışan TBMM Araştırma Komisyonu'da konuşan MHP Milletvekili Esin Kara, yıllar önce yayından yayından kalkan Kavak Yelleri Dizisini hedef aldı. Kara, dizinin "Türk aile yapısına uygun olmadığını" savundu. 

s-6e57838c33feac942878e9b5579bfc2e207f92
TBMM Araştırma Komisyonu’nun gündemi, televizyon ve sinema sektöründe şiddet, istismar, mobbing vakaları oldu. BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, çok sayıda kurum temsilcisinin sunum yaptığı komisyonda tartışmalı ifadeler kullanan Televizyon Ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Genel Sekreteri Burhan Gün, “Cinsiyetçi dil ya da taciz, mobbing vakaları… Toplamda sektörün bütününe baktığımızda çok küçük bir bölüm görünür yani çok küçük, az sayıdadır fakat yansımaları çok fazladır. Efekt etkisi çok yüksektir sektörümüzün. Yani 40-50 bin kişilik haftalık üretim yapan bir endüstride birkaç tane vakanın bir bütüne yayılmasının algısal olarak çok doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

"Türk aile yapısında görmedik"

s-3c07a8961c46193b7c02175514399562d388e0
MHP Milletvekili Esin Kara MHP Milletvekili Esin Kara da kadına şiddete karşı herhangi bir eleştiride bulunmak yerine 2011 yılında yayın hayatı son bulan Kavak Yelleri isimli dizi üzerinden “Türk aile yapısı” vurgusunda bulundu. Kara, “Kavak Yelleri diye bir dizi vardı. Öyle bir şey ki üç beş erkek, üç beş kız, her türlü kombinasyonla çıktılar. Böyle bir mantığı Türk aile yapısında görmedik” dedi.

Bir tepki de Kemal Sunal filmlerine

s-8c25d93731ce9615ea02a0d5f6a57417d1f349
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise komisyonda yaptığı sunumda çok sayıda kesimi hedef gösteren açıklamalara imza attı. Kemal Sunal’dan feministlere kadar çok sayıda kişi ve kesimi eleştiren Burhan, “Gerek LGBT gerek feminist derneklerin erkeği, kültürü ve dini yok sayma noktasında hareket ettiğini, bunun da kadına yönelik şiddeti azaltmadığını, tam tersi, negatif bir unsur oluşturduğunu söylüyoruz. Önemli olan dengedir, adalettir, ahlaktır. Biz, milli, yerli ve dini hassasiyetler olarak meselelere bakarız. Bunu kabul ederler, etmezler. Ayrıyeten filmlerde, dizilerde sadece kadına yönelik şiddet değil, bu topluma ait ezana, bayrağa, kültürümüze ait… Bir dönem Kemal Sunal filmlerinde dini ve dindarları gerici, yobaz gösteren senaryolar olmuştu, bunları da şiddetle reddediyoruz” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER