Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında Herkese Ücretsiz Fidan Verilecek

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Bu yıl da Kovid-19 salgınına karşı mücadele çalışmalarının faaliyetlerimize imkan tanıdığı ölçüde ülke genelinde fidan dikimi etkinlikleri düzenlenecek" dedi. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bu yıl "Milli Ağaçlandırma Günü" et.

Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında Herkese Ücretsiz Fidan Verilecek

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Bu yıl da Kovid-19 salgınına karşı mücadele çalışmalarının faaliyetlerimize imkan tanıdığı ölçüde ülke genelinde fidan dikimi etkinlikleri düzenlenecek" dedi.

s-04a6111bf915b38f1aef48e17aebfd14ddc74b
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bu yıl "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinlikleri kapsamında fidan dikimi faaliyetlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri imkan verdiği ölçüde gerçekleştirileceğini belirterek, her vatandaşın kendisi ve ailesinin her ferdi için Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı fidanlıklardan birer fidanı bedelsiz alabileceğini bildirdi.Karacabey, AA muhabirine, geçen yıl "Geleceğe Nefes" sloganıyla başlatılan ağaçlandırma kampanyası kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara ve bu yılki faaliyetlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Hedef orman varlığının yüzde 30'a çıkartılması"

s-c9b5477ac7b0c48ae6e463154c04c1cf372888
Karacabey, Türkiye'de yüzde 29 olan orman varlığının, 2023'te ülke yüzölçümünün yüzde 30'una çıkarılmasının hedeflendiğine işaret ederek şöyle konuştu:"Ülkemiz, 2008-2012 yıllarında ülke genelinde gerçekleştirdiği 'Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında elde ettiği büyük ağaçlandırma başarısına bir yenisini daha eklemek üzere geçen yıl 'Geleceğe Nefes' adlı ağaçlandırma projesini hayata geçirdi. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine cevap vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla uygulanan projeyle yine dünyaya örnek olacak büyük bir ağaçlandırma seferberliği daha gerçekleştirildi."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER