Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: İlkokul ve Ortaokul Sisteminde de Değişiklikler Olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni lise eğitim sistemine geçiş sonrası bir dizi değişiklik yapmayı planladıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: İlkokul ve Ortaokul Sisteminde de Değişiklikler Olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni lise eğitim sistemine geçiş sonrası bir dizi değişiklik yapmayı planladıklarını açıkladı. Bakan Selçuk, sınıf geçme yönetmeliğinde de değişiklik yapacaklarını, ilkokul ve ortaokul sisteminde yenilikler olacağını söyledi.

s-b752d1bcc4214f2057c58e40a50a6f76c3adf8 Liselerde ders sayısının azaltılması ve uzmanlaşmaya yol veren seçmeli derslerin artırılmasını düzenleyen yeni bir müfredata geçileceğini önceki gün açıklayan Selçuk, sistemin topyekün değiştirileceğini de söylüyordu. Bakan Selçuk Yeni Lise Sistemini Anlattı: 'Bu Modelin İlk Sınavı 2024'te' - Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’ya konuşan Selçuk, ilk ve ortaokuldaki sistem değişikliğinin ilk ipuçlarını verdi.

"Sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız"

s-a1c242904108352b2ab94b5080f2ab0c171289Yüzlerce öğrenci ve öğretmenle değişiklik üzerinde çalıştıklarını söyleyen bakan şöyle devam etti: “Biz sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız. Kolay sınıf geçerek biz bu sistemi yürütemeyiz. Onun da çalışılması lazım. Sistemi etkileyen tüm bileşenleri senkronize ve kendi doğasına uygun dönüştürürsek, acele etmeden bunu yaparsak daha başarılı olur.”Kolay sınıf geçilen bir yapının verimli olmasının mümkün olmadığını dile getiren Selçuk “Çalışan ve çalışmayanı ayırt eden ve her öğrencinin motivasyonunu önemseyen bir yapıya ihtiyaç var. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

"Köprüden önce son çıkış 10. sınıftaydı biz bunu 11. sınıfa taşıyoruz"

s-202c8b4b483ea62bf5852590264a480b6c13e7Alan değişiyle ilgili de konuşan Ziya Selçuk, "Şu anda öğrenciler 10’uncu sınıfta alan değişimiyle ilgili karar veriyor ve değiştiremiyor. Yani köprüden son çıkış 10’uncu sınıfta. Biz bunu 11’inci sınıfa taşıyoruz. İlkokul, ortaokul sistemini de değiştireceğiz, makul bir sürede onu da açıklıyoruz. Bir taraftan mevcut durumu da iyileştirmeye çalışıyoruz. Örneğin Liselere Giriş Sınavı (LGS) soru tipini değiştirdik. Böylece ders işleme sürecine, çocukların okuduğunu anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER