Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 'Mehmetçiğin Can Güvenliği Sorunu Yok'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Akar "Mehmetçiğin can güvenliğiyle alakalı hiçbir sorun yok.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 'Mehmetçiğin Can Güvenliği Sorunu Yok'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Akar "Mehmetçiğin can güvenliğiyle alakalı hiçbir sorun yok. Rusya ile karşı karşıya gelme niyetimiz yok. Görüşmeler düğümlenmedi, sürecek. Gözlem noktaları görevine devam edecek" diye konuştu. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 'Mehmetçiğin Can Güvenliği Sorunu Yok'Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 'Mehmetçiğin Can Güvenliği Sorunu Yok' Türkiye'nin Suriye'den ne zaman çıkacağına dair bir soruya ise, "Anayasa yapılacak, meşru bir seçim yapılacak, meşru bir yönetim olacak, demokrat bir devlet olacak, herkes yerini alacak, biz de yerimizi alacağız" şeklinde yanıt verdi.

Hande Fırat, "Can güvenliğiyle alakalı sorun yok" diyen Hulusi Akar'la olan bölümün şehit haberlerinden çok önce, sabah 10'da çekildiğini söyledi.

Hande Fırat, "Can güvenliğiyle alakalı sorun yok" diyen Hulusi Akar'la olan bölümün şehit haberlerinden çok önce, sabah 10'da çekildiğini söyledi. Hande Fırat, "Can güvenliğiyle alakalı sorun yok" diyen Hulusi Akar'la olan bölümün şehit haberlerinden çok önce, sabah 10'da çekildiğini söyledi.

İdlib gerilimi nereye gidiyor?

s-4ec1b4180265ff7521096c852ec5399fa3dc34
Hulusi Akar'ın CNNTürk'teki açıklamalarından satır başları şöyle:Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, hedefi gösterdi. A, B, C planlarımız hazır. Yeri gelince uygulanır.Demokratik bir yönetim olduğunda Türkiye çıkacak.Rejimin saldırıları bir taraftan radikalleşmeyi, bir tarafından göçü hızlandırıyor. Bu devam ederse göç artacak. Bu durumda da bizim gelen bu misafirlerimizi ağırlamamız imkansız, bu Avrupa'ya, Amerika'ya da yansıyacak. Milli Savunma Bakanlığı: İdlib'de 2 Asker Şehit Oldu -

Rusya ile ilişkiler ve Soçi Mutabakatı

s-754aac9221b2cb297c28d4b12da305244c3724
Bizim Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne bir niyetimiz var, ne de maksadımız. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Bunun olmaması için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Bizim için oradaki bütün mesele rejimin ateşkese uyması, saldırılarının durması, katliamı kesmesi, ezaya, zulme son vermesi ve böylece radikalleşme ve göçün önüne geçilmesi.Gündemimizde Soçi'nin revizyonu diye bir şey yok. Soçi mutabakatının arkasındayız. Rusya ve İran'la yapılan görüşmeler neticesinde belirlenen Soçi Mutabakat Muhtırası'na uyulmasını istiyoruz.

NATO ve Patriotlar

s-7680a36521661a95689a5a0ede50d9bfb7004b
ABD bizim stratejik ortağımız, NATO üyesiyiz. NATO ile problem olmak demek, NATO'dan çıkmak anlamına gelmemelidir.Bizim ülkemize karşı hem hava füze tehdidi var, hem de bu konuda yaşanmış olaylar var. Bu manada Patriot batarya desteği olabilir.Türkiye'nin herhangi bir şekilde eksen kayması söz konusu değil. Ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak, halkımızın refahına katkı sağlamak için çeşitli temaslarımız var. Rusya, Çin, İran gibi ülkelerle de menfaatlerimiz baz alınarak görüşüyoruz. Bu hiçbir zaman NATO üyeliğimize aykırı değil. Türkiye'nin ABD'den Patriot Hava Savunma Sistemi Talep Ettiği İddiası Gündemde -

S-400'ler ve F-35 konusu

s-499d8982d6e0e0b823598ad95d5cdacfce0ecf
Biz bir tercih olarak değil zorunlu olarak S-400'e gittik. Hava savunma tehdidi varken tedbir almayacak mıyız? Kimse kusura bakmasın. Halkımızın, milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilerliyoruz. Çözümler olsaydı biz Patriot alabilirdik. Hala söylüyoruz, bizim hava savunma sistemine ihtiyacımız var.S-400'ler faaliyete geçecek, kimsenin şüphesi olmasın. Nisan gibi çalışmalar başlayacak.Biz F-35'in ortağıyız. Müşterisi değiliz. Bu yapılan şey bütün kurallara aykırı. Biz anlaştık. F-35'ler için 1,5 milyar dolar ödeme yaptık. 2.1 milyar dolara kadar ödememiz var ve ödeyeceğiz. Biz orada ortaklık sorunumuzu yerine getirdik. Biz ABD ve diğer ülkelerinde sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz.

Libya

s-3218d935ec3b7626d5a1f747e042ec8eb9cfc2
Biz de ne yapabiliriz tartışıp görüştük. Meclis'te karar çıktı ve bir kısım asker subayımız Libyalı kardeşlerimize eğitim veriyor. Bunun dışında Orta Doğu'dan Avrupa ülkelerinden çok ciddi destek sağlandığını, Sudan'dan paralı askerlerin geldiğini gördük.Hafter'e ne yardımlar yapılıyor? Biz görüyoruz. Denizden havadan karadan Hafter'e yardımlar gidiyor.8 Ocak'ta Putin ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldi. Hafter ve Serrac tarafına ateşkesin gerçekleşmesi için çalışmalarda bulundu. İstanbul'da hazırlanan metin Rusya'da geliştirildi. Serrac tarafı bu metni imzaladı, Hafter imzalamadı, kaçtı. Cenevre'de taraflar davet edildi. Oradaki çalışmalarda da Hafter tarafının uyumsuz olduğunu görüyoruz. Dünya kamuoyunun da bunu görmesi lazım.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER