Mısır Çarşısı davasında kırmızı bülten kararı

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin Yargıtay kararının ardından, dava dosyasının gönderildiği İstanbul 15.

Mısır Çarşısı davasında kırmızı bülten kararı

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin Yargıtay kararının ardından, dava dosyasının gönderildiği İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan tensip zaptında beraatleri bozulan Pınar Selek ve Abdulmecit Öztürk "sanık", İsmet Çetinkaya, Zeynep Yarar ve Meral Aydın "katılan" sıfatıyla yer aldı.

Sanıkların suçunun "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak" olduğuna yer verilen tensip metninde, katılan Zeynep Yarar'ın vefat ettiği kaydedildi.

KIRMIZI BÜLTEN VE TUTUKLAMA KARARI

Mahkeme heyeti, Pınar Selek'in yokluğunda tutuklanmasına ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi. Genelge hükümlerine uygun olacak şekilde hazırlanacak kırmızı bülten formlarının doğrudan Adalet Bakanlığına iletilmesine hükmeden heyet, sanık Abdulmecit Öztürk hakkında ise tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmasını karara bağladı.

Mahkeme, duruşmanın 31 Mart'ta yapılmasına karar verdi.

Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı

 

Mısır Çarşısı'nda isyan çıktı

 

Teröristin telefonundan Mısır Çarşısı'nın resmi çıktı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER