Muhalefetin Döviz Kuru ile İlgili Verdiği Önergeler AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" ifadesini hatırlatarak, "Kurtuluştan kastedilen iktidar ve yandaşlarının kurtuluşu" dedi Erdoğan'ın halkı umursamadığını dile getiren Kerestecioğlu, 'Halkı sade.

Muhalefetin Döviz Kuru ile İlgili Verdiği Önergeler AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi
s-943ea2bc17a21ae7307efcc371fef722859067

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" ifadesini hatırlatarak, "Kurtuluştan kastedilen iktidar ve yandaşlarının kurtuluşu" dedi

Erdoğan'ın halkı umursamadığını dile getiren Kerestecioğlu, 'Halkı sadece yoksulluğa sürüklüyor. Sussun Erdoğan' ifadelerini kullandı.CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, kürsüden bir dolar göstererek, Türk Lirası karşılığının 13 liraya ulaştığını söyledi. Çiftçinin üretim girdilerinin hepsinin dolara bağlı olduğuna işaret eden Özer, 'Sayın Cumhurbaşkanı ve onun gibi düşünenlere soruyorum: Döviz kuru neden artıyor? Dolarla maaş mı alıyorsunuz? Yok, öyle değilse döviz kurundaki bu artışa neden seyirci kalıyorsunuz?' sorularını yöneltti.Görüşmelerin ardından yapılan oylamada İYİ Parti'nin önerisi AKP'li ve MHP'li vekillerce kabul edilmedi.İYİ Parti ve HDP'nin 'Faizin Türkiye ekonomisine etkileri', CHP'nin 'Emniyet Teşkilatındaki personellerin yaşadığı sorunlar' hakkındaki grup önerileri de kabul edilmedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER