Müsilajın Sebebi Bu mu? 14 Mart'ta Bir Geminin Denize Atık Bıraktığı Görüntüler Yeniden Gündemde

Marmara Denizi'nde etkili olan deniz salyası sorunu deniz sıcaklığının yüksek olması ve denizin durgun olması nedeniyle etkinlik seviyesini arttırıyor.

Müsilajın Sebebi Bu mu? 14 Mart'ta Bir Geminin Denize Atık Bıraktığı Görüntüler Yeniden Gündemde

Marmara Denizi'nde etkili olan deniz salyası sorunu deniz sıcaklığının yüksek olması ve denizin durgun olması nedeniyle etkinlik seviyesini arttırıyor. Sorunun nasıl aşılacağı konusunda henüz net bir yol haritası çizilmezken, 14 Mart tarihinde Marmara Denizi Gemlik açıklarında kaydedilen bir görüntü kafa karıştırdı.

s-9943ae1dfb8a46c59732868e5ca282474a29ab
Marmara Denizi'nin karşı karşıya kaldığı deniz salyası olarak adlandırılan ve fitoplankton denen bitkisel canlıların aşırı çoğalıp salgı üretmesiyle oluşan müsilajın dünyadaki yaşamı tehdit etmesinden endişe ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan seferberlikle denizlerin temizlenmesi amaçlanırken, gelen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne seriyor.

Mart ortasında çekilen bu görüntü kafaları karıştırdı

Mart ortasında çekilen bu görüntü kafaları karıştırdı Mart ortasında çekilen bu görüntü kafaları karıştırdı 60c1fa1170ae7d8d482264d7.jpg
Yeni Akit'in haberine göre 14 Mart tarihinde servis edilen bir video ise kafaları karıştırdı. Bir gemiden müsilaj bırakıldığı iddialarına yol açan haberde, "Marmara Denizi'nin Gemlik açıklarında, bir geminin pis su ile makine ve kazan dairesinden akan yağları depoladığı sintine bölgesinde biriken atığı denize boşalttığı iddia edildi. İçerisinde kimyasal maddelerin de olduğu ileri sürülen atık, su yüzeyinin kirlenmesine neden oldu. Geminin sintine atığını denize boşalttığı anlar ise tek motorlu bir uçak pilotu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denize bırakılan maddenin ne olduğunu belirlemek için çalışma başlattı" ifadelerinin yer alması dikkat çekti. Müsilaj Kabusunun İlk Test Sonuçları Açıklandı: Deniz Salyasının Nedeni Ne? - Musilaj Temizleme Çalışmaları Başladı Mı? Deniz Salyası Nedir, Nasıl Oluşur? Marmara Denizi Yok Oluyor... - Uzmanlar Yanıtladı: Müsilaj Balıklarda Zehir Etkisi Yaratır mı?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER