NASA'da Çalışıyordu, İzmir'e Yerleşti: 'Öldüğüm Gün Bile Bu Şehirde Gömülmek İstiyorum'

NASA'da yörüngesel mekanik alanında çalışan Fabrizio Pinto, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiği İzmir'e hayran kalarak yerleşti.

NASA'da Çalışıyordu, İzmir'e Yerleşti: 'Öldüğüm Gün Bile Bu Şehirde Gömülmek İstiyorum'

NASA'da yörüngesel mekanik alanında çalışan Fabrizio Pinto, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiği İzmir'e hayran kalarak yerleşti. Tam bir İzmir aşığı olduğunu söyleyen Pinto, "Buradan ayrılmaya niyetim yok. Öldüğüm gün bile bu şehirde gömülmek istiyorum" dedi. 

İzmir'in temiz havası ve güzelliğine aşık oldu

s-19ad1e5c3989f6e07c468dd1123ef1927a2ef1
DHA'nın aktardığı bilgiye göre, NASA'da çalışmalar yapan İtalyan asıllı bilim insanı Fabrizio Pinto, arkadaş tavsiyesi üzerine geldiği İzmir'e aşık oldu ve yerleşti. Kentin temiz havasından etkilendiğini söyleyen Pinto, bir ev satın alarak Urla'ya yerleşti.

ABD'den getirdiği ekipmanlarla kendine laboratuvar ortamı oluşturdu

s-1d72ad331254c01fa9e62447c7aae0de7dc3e2
Getirdiği teleskop ve diğer ekipmanlarla, kendine laboratuvar ortamı oluşturan Pinto, bilimsel çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.NASA'da yörüngesel mekanik alanında çalışmaları bulunan Pinto, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaya başladı.

'Aradığım her şeyi burada bulabiliyorum'

s-e052fbe91ff96959918264506ed86baa701ddc
Pinto, muhabirlere verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:
''Buradan ayrılmaya niyetim yok. Öldüğüm gün bile İzmir'de gömülmek istiyorum. Babam iki yıl önce vefat etti ve ölmeden önce bana 'Seni hiç böyle gülerken görmemiştim' dedi. İşte buraya yerleştiğimden beri böyle hissediyorum. İzmir'de mutluyum ve burada evimde olduğumu hissediyorum. Tarihi ve kültürüyle bambaşka bir şehir. Aradığım her şeyi burada bulabiliyorum''

'Burada da bilim insanlarının 'yeniyi' keşfedebileceğini düşünüyorum'

s-5c5708b72c0caa8af6acc3884f2ac456bcf5c5
Pinto, sözlerini şöyle sürdürdü:
''NASA'da 3 yıl boyunca insansız uzay araçlarının konumunu belirleme ile ilgili bir alanda çalıştım ve Amerika'da toplam 27 sene kaldıktan sonra, Suudi Arabistan'da görev yaptım. Uzayda her şey saniyeler içinde gelişiyor ve bununla ilgili çalışan bir sürü bilim insanı var. Ben de bunların bir parçası oldum. Daha sonra bir arkadaşım yaşamak için Türkiye'yi sevebileceğimi söyledi. Bir gün İzmir'e geldim ve 'Yaşamak istediğim yeri buldum' dedim. Şu anda uyduların boyutunun küçültülmesiyle ilgili çalışmalar yürütüyorum. Diğer ülkeler ile Türkiye'yi uzay çalışmaları açısından kıyasladığımda, burada da bilim insanlarının 'yeniyi' keşfedebileceğini düşünüyorum. Türkiye bunun için elverişli bir ülke.''
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER