NASA'dan Çarpıcı Görüntüler: Mars Helikopteri En Hızlı Uçuşunu Yaptı

NASA'nın Mars'taki helikopteri Ingenuity, üçüncü uçuşunu pazar günü başarıyla gerçekleştirdi.1,8 kilogramlık helikopter 19 Nisan'da Kızıl Gezegen yüzeyinden yaklaşık üç metre yükselerek 30 saniye havada asılı kalmış ve Dünya dışında bir gezegende kontrollü uçuşu sa

NASA'dan Çarpıcı Görüntüler: Mars Helikopteri En Hızlı Uçuşunu Yaptı

NASA'nın Mars'taki helikopteri Ingenuity, üçüncü uçuşunu pazar günü başarıyla gerçekleştirdi.

1,8 kilogramlık helikopter 19 Nisan'da Kızıl Gezegen yüzeyinden yaklaşık üç metre yükselerek 30 saniye havada asılı kalmış ve Dünya dışında bir gezegende kontrollü uçuşu sağlanan ilk hava aracı olarak tarihe geçmişti.

s-1f708ceb402b2d0eea3add588d6db1bc2866ef
Independent Türkçe'den Çağla Üren'in derlediği habere göre, ikinci uçuşunu 22 Nisan'da gerçekleştiren minik helikopter dünkü uçuşunda ise 4,8 metre yükselmeyi başardı. Bunun yanında ilk kez yana doğru hareket etti.NASA'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre helikopter yerel Mars saatiyle 12.33'te havalandı.Bu esnada Ingenuity, saniyede iki metrelik hıza ulaştı. Bundan önceki uçuşunda helikopterin hızı saniyede yalnızca yarım metreydi.Havalandıktan sonra minik araç, kuzey yönünde 50 metre hareket etti. Bu şimdiye kadar katettiği en uzak mesafe oldu. Tüm uçuş yaklaşık 80 saniye sürdü.

NASA çarpıcı uçuş görüntülerini YouTube kanalından yayımladı.

NASA çarpıcı uçuş görüntülerini YouTube kanalından yayımladı.NASA çarpıcı uçuş görüntülerini YouTube kanalından yayımladı. Projenin program yöneticisi David Lavery, basın açıklamasında, "Bu uçuş planladığımız bir şeydi ama yine de şaşırttı" diye konuştu:
"Bu uçuşla gelecekteki Mars görevlerine hava araçlarının eklenmesini sağlayacak önemli yetenekler sergiledik."
Söz konusu uçuş, Ingenuity'nin Mars'taki 31 günlük programı boyunca gerçekleştireceği 5 uçuştan üçüncüsü oldu.Ingenuity proje yöneticisi MiMi Aung, "4. ve 5. uçuş geldiğinde çok eğleneceğiz" demiş ve eklemişti:
"Çok cesur uçuşlar yapacağız ve büyük risk alacağız."
Kayıp Atlarla İlgili Yeni İddia: 'Birçoğu Irak'a Satıldı, Satışa Uygun Olmayanlar Mezbahanede Kesildi...' - Dolandırıcılıktan 75 Yıl Hapis Alan 'Cinci Hoca'ya, Cinayete Yardımdan da 24 Yıl - Merkez Bankası Eski Başekonomisti: 'Asıl Sorun Ülkenin Kaynaklarının Kısa Vadeli Kazanımlar İçin Harcanması'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER