NASA, SpaceX ile Çalışmaları Durdurma Kararı Aldı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotları Ay’a indirmek için uzay aracı arayışında sorunlar yaşamaya devam ediyor.

NASA, SpaceX ile Çalışmaları Durdurma Kararı Aldı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotları Ay’a indirmek için uzay aracı arayışında sorunlar yaşamaya devam ediyor. Son olarak Elon Musk’ın şirketi SpaceX ile anlaşan NASA; Blue Origin’in ve Dynetics’in itirazları üzerine projeyi durdurma kararı aldığını açıkladı. s-e3e5d366ccb59e72f930694070a8ae75333745
NASA'nın Artemis projesi kapsamında gerçekleşecek astronotların Ay’a inişi için uzay aracı arayışında iki ezeli rakip Jeff Bezos ve Elon Musk, Blue Origin ve SpaceX aracılığıyla yeniden karşı karşıya gelmiş ancak NASA, SpaceX ile projeye devam edeceğini açıklamıştı.

Blue Origin, Dynetics ve SpaceX'in projelerinin değerlendirilmesinden sonra 2.9 milyar dolarlık anlaşma Elon Musk'ın şirketi ile gerçekleşmişti.

NASA'nın Ay'a Astronot İndirecek Uzay Aracını SpaceX Yapacak - s-94a47b90b4c79b665a1a819f6286cc5cbcc4a2
Sözcü'nün haberine göre, geçtiğimiz günlerde Blue Origin, NASA'nın bu kararına itiraz ederek Hükümet Sorumluluk Bürosu'na bir protesto başvurusunda bulundu. Bu protestoya Dynetics de eklendi ve NASA bir süre projeyi durdurma kararı aldı.NASA sözcüsü Monica Witt, 26 Nisan'da yapılan itirazlar sonucunda sorunlar çözülene kadar projenin askıya alındığını duyurdu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER