Nestle'nin Gizli İç Yazışması İfşa Oldu: Piyasadaki Ürünlerin Yüzde 60'tan Fazlası Sağlıklı Değil

Dünyanın en büyük gıda üreticilerinden biri olarak bilinen Nestle'nin gizli iç yazışmalarını ele geçiren Financial Times acı bir gerçeği ortaya çıkardı.

Nestle'nin Gizli İç Yazışması İfşa Oldu: Piyasadaki Ürünlerin Yüzde 60'tan Fazlası Sağlıklı Değil

Dünyanın en büyük gıda üreticilerinden biri olarak bilinen Nestle'nin gizli iç yazışmalarını ele geçiren Financial Times acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Şirketin iç yazışmalarında, "Piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60'tan fazlası sağlıklı tanımına dahil değil" ifadesi kullanıldı.

s-b7455507a029afcff15529bffa26c5d2376967
İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, dünyanın en büyük gıda üreticilerinden Nestle’nin ürünleri hakkındaki yorumlarının ve düşüncelerinin yazılı olduğu iç yazışmaları ele geçirerek yayınladı.Financial Times’ın yayınladığı ve bu yıl şirketin üst yönetim kadrosu için hazırlanan yazışmalarda, “Piyasadaki gıda ve içecek ürünlerinin yüzde 60’tan fazlası sağlıklı tanımını karşılamıyor. Ve bazı ürünler ve kategorilerde ne kadar iyileştirme yapılsa da bunlar sağlıklı olmayacaktır” denildi.

Süt ürünleri iyi ama...

s-de2c7e799358e595763f346eff737bd27f3adf
Financial Times, Nestle’nin evcil hayvan ürünleri ve özel sağlık ürünleri haricindekilerin sadece yüzde 37’sinin Avustralya sağlık sisteminde 3.5 yıldızın üzerine çıktığını yazarken, “Bu gıda denetleme sistemi Access to Nutrition Foundation gibi uluslararası kurumlar tarafından kullanılıyor. 3.5 yıldızı geçenler ‘sağlıklı’ kabul ediliyor” ifadesine yer verdi.Sunum olarak hazırlanan iç yazışma ve belgelerde, Nestle’nin gıda ürünlerinin yüzde 70’inin düşük puan aldığı, saf kahve haricindeki içeceklerinin yüzde 96’sının ve çikolata ve dondurmaların da yüzde 99’unun bu seviyenin altında kaldığı belirtildi.Su ve süt ürünlerinin gıda ürünlerine göre daha iyi performans sergilediği belirtilirken belgede, “Ürünlerimizde çok önemli iyileştirmeler yaptık fakat portföyümüzde sağlıklı tanımı düşük bir seviyede” denildi. Babasının Boyacı Olduğunu Söyleyip Dolu Buzdolabını Göstererek "Ekonomik Kriz Yok" Diyen Genç Tepki Gördü - İkizdere'de Cengiz İnşaat'a Karşı Eylem Yasağı 15 Gün Uzatıldı - Kimliğini Kaybeden Terlikçi Kadın, Çete Lideri Olmaktan Yargılanıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER