Netanyahu'nun Oğlundan Türkiye'ye Boykot Çağrısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, Filistinlilere destek veren Türkiye'nin boykot edilmesi çağrısı yaptı. Geçtiğimiz hafta İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te başlayan ve Batı Şeria ve Gazze'ye sıçrayan olaylar sürüyor.

Netanyahu'nun Oğlundan Türkiye'ye Boykot Çağrısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, Filistinlilere destek veren Türkiye'nin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

s-b338c15f00b743170b2a1a7e610417bfb59c20
Geçtiğimiz hafta İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te başlayan ve Batı Şeria ve Gazze'ye sıçrayan olaylar sürüyor. İsrail güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucu yüzlerce Filistinli yaralandı ve aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail yönetimine tepki gösterip Filistin'e destek çağrısı yaparken, TBMM'de 5 partinin imza attığı ortak bildiride de "Bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz" denildi.

Oğul Netanyahu Türkiye'yi hedef aldı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, Türkiye'yi hedef aldı. Netanyahu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İsrail'in ve Yahudi halkının yok edilmesi çağrısında bulunan Türklerden binlerce cevap alıyorum! Hâlâ tatil için oraya uçmakta olan İsrailliler aranızda ne var?" diyerek Türkiye'yi boykot çağrısı yaptı.

"Saldırılarımızın şiddetini daha da artıracağız"

s-3095b2d5d7c15fc99f4896ff5429a4409e8cfb
Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas'ın roket saldırıları sonucu İsrail'in Aşkelon kentinde iki kadının hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, Hamas'ın "ummadığı bir şekilde vurulacağını" söyledi.Netanyahu'nun ofisinden yayımlanan videoda Başbakan şu ifadeleri kullandı:"Dünden beri ordumuz, Gazze'de Hamas'a ve İslami Cihad'a karşı yüzlerce saldırı düzenledi... Ve saldırılarımızın şiddetini daha da artıracağız... Hamas ummadığı bir şekilde vurulacak."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER