Netflix ve YouTube'dan Karantinadakilere Kötü Haber: Avrupa'daki Akış Kalitesi Yavaşlatılacak

Koronavirüs salgını nedeniyle evinde kalan milyonlarca kişinin yoğun bir şekilde kullandığı Netflix ve YouTube'dan, bazı kullanıcılarını üzecek bir haber geldi.Netflix, Avrupa'daki kullanıcılarına yayın hızında 30 gün yavaşlatmaya gideceğini duyurdu.

Netflix ve YouTube'dan Karantinadakilere Kötü Haber: Avrupa'daki Akış Kalitesi Yavaşlatılacak

Koronavirüs salgını nedeniyle evinde kalan milyonlarca kişinin yoğun bir şekilde kullandığı Netflix ve YouTube'dan, bazı kullanıcılarını üzecek bir haber geldi.

Netflix, Avrupa'daki kullanıcılarına yayın hızında 30 gün yavaşlatmaya gideceğini duyurdu. YouTube ise, Avrupa'ya sunduğu akış kalitesini yavaşlatacağını açıkladı. 

'Salgının yarattığı olağanüstü zorluklar'

s-a34e97a88ac57a9dd6b51a5e8c8aa5b8be71dc
Koronavirüs salgını nedeniyle kullanım oranının yükseldiği Netflix, Avrupa'da sunduğu yayın hızında yavaşlatma kararı aldı. Netflix CEO’su Reed Hastings’in Avrupa Komisyonu üyesi Thierry Breton ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından açıklanan kararda, salgının yarattığı olağanüstü zorluklara dikkat çekildi.

Netflix, trafiği yüzde 25 civarında azaltmayı planlıyor

s-b18ec82a2837f859abff12bd04ad6165868dea
Avrupa'da 51 milyon kullanıcısı bulunan Netflix'in karara ilişkin açıklaması şu şekilde:
"Netflix, Avrupa’daki tüm akışlarındaki bit hızlarını 30 gün boyunca azaltmaya karar verdi Böylece, Avrupa ağlarındaki Netflix trafiğini yüzde 25 civarında azaltırken aynı zamanda üyelerimize kaliteli bir hizmet sunacağımızı tahmin ediyoruz"

YouTube da akış kalitesini düşürüyor

s-be5c862580cdbcd4f3bf97d26ea9b89eb2e47c
YouTube’un çatısı altında bulunduğu Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai ve YouTube CEO’su Susan Wojcicki, Avrupa'daki kullanıcıları için sunduğu akış kalitesini düşüreceğini duyurdu.Şirket, kararı Avrupa Komisyonu üyesi Thierry Breton ile yaptıkları görüşmenin ardından aldı.Yapılan açıklamada, “AB'deki tüm trafiği geçici olarak varsayılan standart tanımlı hale getirme taahhüdü veriyoruz” denildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER