Nijerya'da 20 milyon çocuk okula gidemiyor

Dünyada okula gidemeyen çocuk sayısının en fazla Nijerya, Hindistan ve Pakistan'da olduğunu kaydeden UNESCO, Nijerya'da 10 yıldan fazla süredir okulda gidemeyen çocuk sayısının 10,5 ile 15 milyon arasında değiştiğini belirtti.

Nijerya'da 20 milyon çocuk okula gidemiyor

Dünyada okula gidemeyen çocuk sayısının en fazla Nijerya, Hindistan ve Pakistan'da olduğunu kaydeden UNESCO, Nijerya'da 10 yıldan fazla süredir okulda gidemeyen çocuk sayısının 10,5 ile 15 milyon arasında değiştiğini belirtti. Açıklamada, son zamanlarda ülkedeki güvenlik sorunları yüzünden durumun daha da kötüleştiği dile getirildi.

Nijerya'daki güvenlik sorunları sebebiyle artık ebeveynlerin çocuklarını okula göndermeye istekli olmadığı söylenen açıklamada, ülkede şu anda okula gidemeyen çocuk sayısının 20 milyona ulaştığı akarıldı.

Ne olmuştu?

Güvenlik sorunlarının yaşandığı Nijerya'da, geçen yıl ülkenin kuzeyindeki okulların hedef alındığı saldırılarda 1000'den fazla öğrenci kaçırılmıştı. Saldırılar nedeniyle çok sayıda okul ve üniversite eğitime ara vermek zorunda kalmıştı.

Nijerya, eski Devlet Başkanı'nın kaçırdığı paraların peşinde

 

Nijerya'daki yağışların ardından, nehirde 15 kişinin cesedi bulundu

 

Nijerya'da bir ayda 119 bin 900 litreden fazla çalıntı petrol ele geçirildi

 

Nijerya'da çocuk yaşta evlilik sorunu: 29 milyonu bulabilir

 

Nijerya'da yabancı mankenlerin reklamlarda oynaması yasaklanıyor

 

ABD, Nijerya'dan kaçırılan 23 milyon doları daha iade edecek

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER