Nijerya'daki şiddetli yağışlarda bu yıl 372 kişi öldü

Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Genel Direktörü Mustapha Habib, ocaktan beri Abuja'nın yanı sıra 33 eyalette süren yağışların sellere sebep olduğunu, seller yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısının 372'ye çıktığını, 277 kişinin de yaralandığını duyurdu. .

Nijerya'daki şiddetli yağışlarda bu yıl 372 kişi öldü



Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Genel Direktörü Mustapha Habib, ocaktan beri Abuja'nın yanı sıra 33 eyalette süren yağışların sellere sebep olduğunu, seller yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısının 372'ye çıktığını, 277 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Felaketlerden yaklaşık 508 bin kişinin olumsuz etkilediğini belirten Habib, 37 bin 633 bin evin hasar gördüğünü, yüzlerce hayvanın telef olduğunu bildirdi.

Tarım arazileri sular altında kaldı

Habib, özellikle Adamawa, Jigawa, Taraba, Kano, Bauchi, Nijer, Anambra ve Ebonyi eyaletlerinde birçok tarım arazisinin sular altında kaldığına değinerek, "Bunlara diğer felaketler eşlik etti. Ajans, en iyi uygulamalar doğrultusunda proaktif ve tahmine dayalı afet risk yönetimi alanlarına girmeye başladı" ifadelerini kullandı.

53 milyon kişi sel tehlikesiyle karşı karşıya

Nijerya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Garba Shehu, 31 Ağustos'ta, ülke genelinde şiddetli yağışların yol açtığı seller nedeniyle ocaktan bu yana 115 kişinin hayatını kaybettiğini, 227 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

İklim değişikliği ve çevre uzmanları, ülkede 53 milyon kişinin sel tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etmişti.

AB'den 70 bin euro destek

Avrupa Birliği (AB), Nijerya'nın 5 eyaletindeki selin etkisini azaltmak için acil durum hazırlığı olarak 70 bin euro destek sağlamıştı.

Tropikal iklim kuşağındaki ülkede, yıllık ortalama yağış miktarı bölgesel olarak farklılık gösteriyor.

Nijerya'da sarı humma salgınında 14 kişi öldü

Nijerya'da camiye saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'da maymun çiçeği görülen kişi sayısı 220'ye çıktı

Nijerya'da 20 milyon çocuk okula gidemiyor

Nijerya, eski Devlet Başkanı'nın kaçırdığı paraların peşinde

Nijerya'daki yağışların ardından, nehirde 15 kişinin cesedi bulundu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER