Nijerya Hükümetinden Twitter Yasağı: Kullananlar Tutuklanacak

Nijerya hükümeti, geçtiğimiz günlerde platforma getirdiği yasaktan sonra ülkede Twitter kullanan herkesin tutuklanması ve yargılanması emrini de verdi. Nijerya Enformasyon Bakanlığı, yasağı kendi Twitter hesabından duyurdu.

Nijerya Hükümetinden Twitter Yasağı: Kullananlar Tutuklanacak

Nijerya hükümeti, geçtiğimiz günlerde platforma getirdiği yasaktan sonra ülkede Twitter kullanan herkesin tutuklanması ve yargılanması emrini de verdi.

s-44950ae583f77e6aa266590aa6b485b1701c6e
Nijerya Enformasyon Bakanlığı, yasağı kendi Twitter hesabından duyurdu. Yetkililer, yasağın nedeninin Buhari’nin tweet’lerinin silinmesi veya Twitter’ın Afrika üssünü Gana’da inşa etme kararı olduğunu reddetti.Kullanıcıları kovuşturma tehdidi, vatandaşların yasağı aşmak için özel ağları kullandığı netleştikten sonra geldi. Twitter, bu karardan derin endişe duyduğunu söyledi.

Yasağın nedeni ne?

s-465e6a5fd8e95f6dc37684736f32946a4dd54c
Geçtiğimiz günlerde Nijerya Enformasyon ve Kültür Bakanı Lai Muhammed, ülkede sosyal medya platformu Twitter'ın faaliyetlerinin süresiz olarak askıya alındığını duyurmuştu. Twitter’ın, ülkenin kurumsal varlığını tehdit edecek şekilde kullanıldığı gerekçesiyle faaliyetlerine son verildiği açıklanmıştı. Yaşanan gelişmeler İngiltere, Amerika ve AB tarafından da kınanmıştı.Askıya alma kararının nedeni ise Nijerya Devlet Başkanı Buhari’nin Twitter’da 1 Haziran’da yaptığı paylaşımının silinmesiydi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER