Norveç Adalet Bakanı'nın tatil pozu ortamı gerdi

Norveç’te şaşkınlık yaratan bir tartışma başladı.

Norveç Adalet Bakanı'nın tatil pozu ortamı gerdi

Norveç’te şaşkınlık yaratan bir tartışma başladı. Tartışmanın başrolünde ise ülkenin genç adalet bakanı Emilie Enger Mehl var. İtalya’da tatile giden ve burada çekilen fotoğraf ve videoları sosyal medya platformu Instagram üzerinden paylaşan Mehl’in bir fotoğrafı ülkeyi ikiye böldü.

Mehl, fotoğraflardan birinde Akdeniz’de bikinisiyle bir sörf tahtası üzerinde kürek yaparken görülüyor. Fakat Mehl’in büyük beğeni toplayan fotoğrafına ülkesinin muhalefeti çok sert tepki gösterdi. Muhalefet, Mehl’in “Sörf tahtasını can yeleği olmadan kullandığını” söyleyerek bunun yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Mehl’in adalet bakanı olarak kötü örnek olduğunu söyleyen muhalefete genç siyasetçiden jet yanıt geldi. Mehl, o fotoğrafın İtalya’da çekildiğini söyleyerek hiçbir yasanın çiğnenmediğini duyurdu. Mehl, “Bu fotoğraflar İtalya’da tatildeyken çekildi ve arkadaşlarımla yüzüyordum ve güzel zaman geçiriyordum. Ben her zaman yerel kurallara ve yasaklara uydum” dedi.

“HERKESE GÜZEL BİR YAZ TATİLİ DİLİYORUM”

Norveç medyası Dagbladet’e konuşan Mehl, “Ben herkesin güzel ve güvenli bir yaz geçirmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Genç siyasetçi, gençlere kötü örnek olmakla ilgili soruları ise yanıtlamadı. Norveç kabinesinden isimler de Mehl’e destek verdi.

Norveç’te yasalar gereği kıyıya yakın yerlerde sörf tahtası kullananların can yeleği takmasına gerek duyulmuyor. Norveçli yetkililer, güvenlik gereği can yeleği takılmasını tavsiye ediyor.

EMILIE ENGER MEHL KİMDİR?

8 Ağustos 1993'te Lorenskog’da dünyaya gelen Enger Mehl, Norveç’in en genç bakanı oldu. 28 yaşındaki Emilie Enger Mehl’in Oslo Üniversitesi’nden Hukuk yüksek lisansı bulunuyor. Emilie Enger Mehl Merkez Parti’den seçime girdi ve Adalet Bakanlığına atandı. 3 Yıl boyunca Standing Committee of Justice üyesi olan Adalet Bakanı, 2017 – 2021 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeliğini yürüttü. 2015 yılında Hedmark ilinin temsilcisi olarak seçilmişti.

Norveç'i karıştıran 600 kilogramlık mors

 

Norveç'te bir gece kulübüne saldırı: 2 ölü, 14 yaralı

 

Norveç mink balinası avlamaktan vazgeçmiyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER