O Sırada Meclis'te... 'İt Dedin' Tartışması Nedeniyle CHP ve MHP Grupları Arasında Gerginlik

Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 'git' kelimesini, MHP milletvekilleri 'it' olarak anlayınca ortam gerildi. Meclis Genel Kurulu’nda, HDP Grubunun Alevilere yönelik gerçekleşen sistematik saldırıların detaylı olarak araştırılması için Meclis Başkanl.

O Sırada Meclis'te... 'İt Dedin' Tartışması Nedeniyle CHP ve MHP Grupları Arasında Gerginlik

Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 'git' kelimesini, MHP milletvekilleri 'it' olarak anlayınca ortam gerildi.

s-c77d5b1b56302aab6efe41eaca96b23219520a
Meclis Genel Kurulu’nda, HDP Grubunun Alevilere yönelik gerçekleşen sistematik saldırıların detaylı olarak araştırılması için Meclis Başkanlığına verdiği araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında tartışma yaşandı.

Tanrıkulu'nunu konuşması sırasında tartışma çıktı

s-aebb372d1dcfc9cb559329bdf33791ff5f8307
TBMM’deki görüşme sırasında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Alevi yurttaşların ayrımcı bir muameleye uğradığını belirtti. Alevilerin inançlarını, kendi istedikleri gibi yaşayamadıklarını, hakim ideolojinin dayattığı şekilde yaşamak zorunda kaldıklarını vurgulayan Tanrıkulu, Alevilere bütçeden hiç para ayrılmadığını kaydetti.Hükümetin, Alevi inancının kamusal yaşamda tanınmasının karşısında olduğunu söyleyen Tanrıkulu, konuşması sırasında kendisine “Bölücü” diyen MHP'li milletvekillerine "Çok ileri gidiyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.

BMM Başkanvekili Levent Gök, birleşime ara verdi

s-51eafcc80bdcca4b88aab8b1a547153d099a28
Tanrıkulu ile MHP'li milletvekillerinin tartışmasının devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Levent Gök, birleşime ara verdi.Bu sırada MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Tanrıkulu'nun kendilerine "it" dediğini iddia ederek, tepki gösterdi.Enginyurt, Kılavuz ve Tanrıkulu'nu, araya giren milletvekilleri sakinleştirdi.

"Hiçbir milletvekili o bir harf eksikliğiyle kelimeyi kullanamaz"

s-b8810da499ca096eea284c4fccb51c6ed87263
Verilen aradan sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sezgin Tanrıkulu'na konuşmasının son kısımlarında çok fazla laf atıldığını belirterek "O sırada Sezgin Bey kürsüdeydi, kürsüye doğru yürümeler olunca ben koştum, koluna girdim, giderken kürsüye yürüyenleri görünce kendisinin biraz önce ifade ettiği gibi "Git" diye ifade kullandı. Hiçbir milletvekili o bir harf eksiğiyle o kelimeyi kullanmaz, kullanmamalıdır, kullanmadık." dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER