'Oğlunuz Öğretmene Saldırdı' Dediler: Kaynaştırma Öğrencisini Koridora Çıkarıp Darp Etmişler

Eskişehir'de ortaokulda okuyan duygu durum bozukluğu olan kaynaştırma öğrencisi 10 yaşındaki M.Y., iddiaya göre derste uyuduğu için öğretmeni tarafından koridora çıkarılarak dövüldü.

'Oğlunuz Öğretmene Saldırdı' Dediler: Kaynaştırma Öğrencisini Koridora Çıkarıp Darp Etmişler

Eskişehir'de ortaokulda okuyan duygu durum bozukluğu olan kaynaştırma öğrencisi 10 yaşındaki M.Y., iddiaya göre derste uyuduğu için öğretmeni tarafından koridora çıkarılarak dövüldü. Şiddet okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Okuldan "oğlunuz öğretmene saldırdı" diye arandığını söyleyen öğrencinin annesi şikayetçi oldu. Hem idari hem de adli soruşturma başlatıldı.

s-6228dfde3b7e22b1fb5d134fb68361cb92f183
Eskişehir’de oturan Gülşah İzgi’nin duygu durum bozukluğu olan oğlu kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim aldığı Orhangazi Ortaokulu'ndaki sınıfta aldığı ilaçların etkisiyle uyuyakaldı. Bunun üzerine öğretmeni Hasan Hüseyin Ö., M.Y.yi koridora çıkarıp dövdü. Okul yönetimi anne Gülşah İzgi’yi çağırarak oğlu Yusuf’un öğretmenine saldırdığını söyledi. Okulun güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde ise öğretmenin oğlunu koridorda dövdüğü ortaya çıktı.Görüntüleri izlediğinde şok olan Gülşah İzgi, polise haber verip öğretmenden şikayetçi oldu. Oğluna darp raporu alan anne İzgi, Cumhuriyet Savcılığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikayette bulundu.

"Olayın üzerini kapatmak istediler"

s-d60ead0f358bc0128b94008ad1d0be151f81b2
Okulun güvenlik kamerası görüntülerini izlediğinde çok üzüldüğünü ve anlatan Gülşah İzgi, yaşananları şöyle anlattı:"Okuldan beni arayıp oğlumun öğretmenini darp ettiğini söylediler. Geldim okula, baktım oğlumda darp izleri var. Bana 'boynum acıyor dokunma' dedi. Okul yönetiminden güvenlik kamerası görüntülerini çıkarmalarını istedim. Oğlum öğretmenini nasıl darp ediyor görmek istedim. Çıkarmak istemediler, açtıklarında tam tersi öğretmeninin oğlumu dövdüğü ortaya çıktı. Polisi çağırmak istedim, şikayetçi olmam gerektiğini düşündüm ama çağırmadılar, ben çağırdım. Oğluma dair darp raporu aldık, şikayetçi oldum. Onlar olayı kapatmak istediler."

"3 öğretmen oğlumun dövülmesini izledi"

"3 öğretmen oğlumun dövülmesini izledi""3 öğretmen oğlumun dövülmesini izledi" Gülşah İzgi, oğlunun öğretmeni tarafından dövülürken, diğer 3 öğretmenin buna müdahale etmediğini ve sadece izlediğini belirterek, "Görüntüleri izlerken çok kötü oldum, çocuğumu boynundan tutmuş yere fırlatıyordu. Sonra tekme attığını gördüm. O sırada 3 öğretmen daha vardı, hiçbiri müdahale etmedi, izlediler sadece. Bunun üzerine şikayette bulunduk. Umarım hak ettiği cezaları alırlar. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittim, bugün bana öncekilere göre çok farklı davrandılar. Bugün oğlum okula geldi, farklı bir öğretmeni tarafından derse alınmadı. Gerekçesi ise oğluma 'sen dün yaptığın hatayı biliyorsun' denildi. Hala dışlamalar okulda devam ediyor" diye konuştu.

"Kafasına darbe almış, şişlik var"

s-8e2224155c8e063ef65d425fcd2e142e96b751
Oğlunun kaynaştırma öğrencisi olduğunu belirten İzgü, şöyle devam etti:
"Sınıfta uyuduğu için öğretmeni tarafından dövüldü. Oğlumda duygu durumu bozukluğu var, ilaç alıyor. Bu ilaçlar dolayısıyla uyku yapıyor. Uyuduğunu görünce öğretmeni kolundan tutarak koridora çıkarıyor ve orada darp ediyor. Kamera görüntülerinde de hepsi var. Sadece öğretmenden değil, okul yönetiminde de şikayetçiyim. Oğlum kafasına darbe almış, boynunda tırnak izleri, kafasında şişlik var, bacaklarında morluk tekmelediği için. Oğlum şu anda psikolojik olarak iyi değil, bana 'anne beni dışlıyorlar' dedi."

Soruşturma başlatıldı

s-f2a4c6cbea764697ec7121eb782266aac4dc6c
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı adli soruşturma başlatırken, Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Bakanlık açıklamasında, "Eskişehir'de bir ortaokulumuzda kaynaştırma öğrencimiz ile ilgili yaşanan ve bugün medyaya yansıyan olay ile ilgili Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır" denildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER