Oğuz Arda Sel'in Annesinden Karne Günü Paylaşımı: 'Hadi Git Şimdi Çocuğunun Karnesine Bak, Tebrik Et'

9 yaşındaki Oğuz Arda Sel, Çorlu'daki tren faciasında yaşamını yitirmeseydi bugün karne alan 18 milyon öğrenciden biri olacaktı.

Oğuz Arda Sel'in Annesinden Karne Günü Paylaşımı: 'Hadi Git Şimdi Çocuğunun Karnesine Bak, Tebrik Et'

9 yaşındaki Oğuz Arda Sel, Çorlu'daki tren faciasında yaşamını yitirmeseydi bugün karne alan 18 milyon öğrenciden biri olacaktı. Oğlu için adalet isteyen Mısra Sel, kazada ölen çocukların fotoğraflarını paylaşarak bir kez daha ihmali olan sorumlulara seslendi: "Hadi git şimdi çocuğunun karnesine bak. Tebrik et. Hediyeler al. Tatil planları yap. Bunları yaparken çocuğunun mutluluğunda Oğuz Arda’yı gör, Bihter’i, Sena’yı, Mavi’yi, Ömer’i gör. İhmallerin yüzüne böyle çarpsın. Sağlayamadığın adalet ile böyle yüzleş"

s-9d0824c8b079311b97e2a0998b882a6a9a5e9f
Oğlunu kaybettiği facia sonrası verdiği mücadeleyle tanıdığımız anne Mısra Sel, öğrencilerin karne sevinci yaşadığı bugün Twitter hesabından şunları yazdı:"Hadi git şimdi çocuğunun karnesine bak. Tebrik et. Hediyeler al. Tatil planları yap. Bunları yaparken çocuğunun mutluluğunda Oğuz Arda’yı gör, Bihter’i, Sena’yı, Mavi’yi, Ömer’i gör. İhmallerin yüzüne böyle çarpsın. Sağlayamadığın adalet ile böyle yüzleş"

Ne olmuştu?

s-d03b74b948d55b746a1f9fb64b096fcee628b2
Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı. Kazada hayatını kaybeden 7 çocuktan biri de Mısra Sel'in 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'di.

Dava süreci: 4 kişinin 15’er yıla kadar hapsi isteniyor

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu bulunan;TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü’nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt,Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde Yol Bakım ve Onarım Şefi olan Özkan Polat,Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görevli Celaleddin Çabuk ileTCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Oğuz Arda Sel'in dedesi 4'üncü duruşma sonrası isyan etmişti: 'Cumhurbaşkanım torununu kucağına alıp seviyorsun, benim torunum iki parçaydı'

5e21d906d33ee938173a45fb.jpg
video-play.png
5e21d906d33ee938173a45fb.jpg
11 Aralık 2019'da kazaya ilişkin yargılanan 4 sanığın duruşması görülmüş, savcılık sanıkların tutuklanmaları isteminin reddini talep etmişti. Dava Nisan 2020'ye ertelenmişti.Oğuz Arda Sel'in dedesi mahkeme çıkışında şunları söylemişti:"9 yaşındaki bir çocuğun ikiye bölünmüş halini görsünler ondan sonra karar versinler. Biz yaşamıyoruz. Nerde adalet? Orta sahadan top çevirdiler. Taa İstanbul'dan geliyoruz aynı şeyler tekrarlandı. Hadi güle güle. Diyoruz ki bilirkişiler bilen kişiler olsun. Bilirkişiler kimin elinde? Rektörün elinde. Rektör kimin elinde? Siyasilerin. Bilirkişilere ne oldu? Kimse bu davaya bakmak istemiyor. Bu neyin davası ya? 25 kişi öldü bu neyin davası. Bu ülkede adalet mekanizması işlemiyor.  İnsanlar adalet diyor, insanlar ölüyor. Kimse bakmıyor, herkes önüne bakıyor işine bakıyor. Türk halkının itibarı ne olacak beyler, insanlar ölüyor. Cumhurbaşkanım torununu kucağına alıp seviyorsun. Benim torunum iki parçaydı, çuval gibi diktiler! Beni alın zindana atın. Çekin şu pis ellerinizi adaletin üstünden".

Davadaki bilirkişilerin daha önce TCDD'ye danışmanlık hizmeti verdikleri ortaya çıkmıştı

Çorlu Faciasındaki Bilirkişiler TCDD’den Danışmanlık İçin 1 Milyon Lira Almış
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER