Oğuzhan Aygören, Rektör Danışmanlığını Geri Çevirdi: 'Öğrencilerimize Müdahale, Kabul Edilebilir Değil'

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektör olarak atanan Prof.

Oğuzhan Aygören, Rektör Danışmanlığını Geri Çevirdi: 'Öğrencilerimize Müdahale, Kabul Edilebilir Değil'

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, danışman olarak Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Oğuzhan Aygören'i atadı. Fakat Aygören sosyal medya hesabından rektör danışmanlığı görevini kabul etmediğini açıkladı. Aygören açıklamasında 'Türkiye'yi koskoca bir Boğazçi yapmaya ihtiyacımız var' dedi.

s-fe7d0d4c34c5f7de6fdfc956317536aa9ae4a3
Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Oğuzhan Aygören yeni rektör Prof. Dr. Melih Bulu tarafından rektör danışmanlığına atandı. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde pazarlama alanında çalışmalar yapan Oğuzhan Aygören atama kararını sürpriz bir şekilde yapıldığını söyledi ve danışmanlığı kabul etmediğini açıkladı.

"Oğuzhan Aygören ise Rektör Danışmanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilmiştir"

s-fc0935727c3082cbe8338ab8442f41582a7668
Protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Melih Bulu'nun bugüne kadar üniversite içinden rektör yardımcısı bulamadığı belirtiliyordu. Bulu tarafından bugün üniversite birimlerine gönderilen "Rektör Yardımcısı ve Danışmanı" konulu yazıda şu ifadeler kullanıldı:"2547 Sayılı Kanunun 13. Maddesi uyarınca Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Gürkan S. Kumbaroğlu atanmıştır. Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören ise Rektör Danışmanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilmiştir. Bilgi ve gereğini saygılarımla rica ederim."Uluslararası Ticaret Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Aygören'in de Rektör Danışmanı olarak görevlendirildiği bildirildi. Aygören, aynı zamanda Deva Partisi kurucu üyesi.

Bogaziçi'de dün yaşanan olayların ardından Oğuzhan Aygören açıklama yaptı

s-04add1cdec25cb23a90834429462a2018a5e3d

"Bu atamayı kabul etmem mümkün değil"

"Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır"

s-09359fd8c36a423dcf3e58b9e573cb36cedfb4
Dr. Oğuzhan Aygören'in Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü AK Partili Melih Bulu'ya danışman olmasına, Kurucular Kurulu'nda bulunduğu DEVA Partisi'nden ilk tepki geldiDr. Oğuzhan Aygören'in 'gıyabında bir atama'yla görevlendirildiğini söyleyen Deva Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Oğuzhan hoca atamayı kabul etme konusunda özgür. Eğer bu görevi kabul ederse partimiz ile yolları ayrılacaktır" dedi.Clubhouse uygulaması üzerinden açıklama yapan Şahin, Dr. Aygören'in gıyabında gerçekleşen bir atamayla göreve geldiğini belirtti ve "Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir" şeklinde konuştu. Dr. Aygören'in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu fakat Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan İdris Şahin "Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" ifadelerini kullandı.

Dün neler yaşandı?

Polis Boğaziçi Üniversitesine Girdi: 159 Öğrenci Gözaltına Alındı - Boğaziçi Öğrencileri Aşağı Bakmadıkları İçin Gözaltına Alındı: Sosyal Medya '#AşağıBakmayacağız' - Çatıda Keskin Nişancılar Bekliyor: Boğaziçi'ndeki Eylemlerde Çok Sayıda Öğrenci Gözaltına Alındı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER