Ölmek Üzereyken Bulunan 'Simon', Bir Grup Hayvansever Sayesinde Yaşama Tutundu

Adana'da bakıma muhtaç onlarca sokak hayvanına bakan bir grup hayvansever, ölmek üzere olan sokak köpeğini özel bakımla sağlığına kavuşturdu. Adana'da bulunan Melekler Yaşam Köyü Derneği (MEYAKO), bir grup hayvanseverle faaliyet gösteriyor.

Ölmek Üzereyken Bulunan 'Simon', Bir Grup Hayvansever Sayesinde Yaşama Tutundu

Adana'da bakıma muhtaç onlarca sokak hayvanına bakan bir grup hayvansever, ölmek üzere olan sokak köpeğini özel bakımla sağlığına kavuşturdu.

s-04bd5e88e4b7144d38225809a0474a771f88b8
Adana'da bulunan Melekler Yaşam Köyü Derneği (MEYAKO), bir grup hayvanseverle faaliyet gösteriyor. İçerde 150, dışında ise yaklaşık 200'e yakın sokak hayvanına bakan dernek, şiddete uğramış, travma geçirmiş ve trafik kazası sonucu engelli olan köpeklerin tedavilerini gönüllülük esasıyla yapıyor. Onlarca köpeğin bulunduğu derneğe ait barınakta köpekler özgür bir şekilde geniş bir alanda bakılıyor. Çoğunluğunu engelli köpeklerin oluşturduğu barınakta, tedavisi tamamlanan köpekler, isteyenlere sahiplendiriliyor.

"Simon, hayata tesadüfen tutunan çocuklarımızdan"

s-285c4bc2ea91cb29a353f4919ebee20cb41c7b
Geçen aylarda Osmaniye’de bir dinlenme tesisinde ölmek üzereyeken bulunan köpek, MEYAKO üyeleri tarafından tedavi için Adana'ya getirildi. Veteriner kontrolünden geçirilen köpeğe 'Simon' ismi verildi.

Simon, hayvanseverlerin bakımıyla sağlığına kavuştu

s-813ef11daf3a8f2720f7bf0556c592062a5358
MEYAKO kurucusu Çiğdem Uğur, Simon’ın ileri derecede uyuz hastalığına yakalandığını belirterek, "Uyuz hastalığı başlangıç seviyesindeyken insanlar bu hastalıktan korkup köpeklerini atıyorlar. Aslında bu hastalığın çok ucuz maliyetli bir tedavisi var. İlerleyen dönemlerde bu hastalık, hayvanların yaşama şansını düşürüyor. Simon da hayata tesadüfen tutunan çocuklarımızdan. Onun da tedavisi çok uzun sürdü. Birçok iç organı ve kan değerleri çok kötü durumdaydı. Şu anda durumu gayet iyi" dedi.

"Sevgi ve güven çok önemli"

s-aaaf54d83391ca15fe4086f7c242015a727a25
Uğur, insanlar tarafından şiddete uğrayan ve korkan köpeklerin saldırgan tavırlar sergilediğini ve sevgiyle yaklaşınca sakinleştiğini söyleyerek, "Hayvanların ısırması, insanlardan kaçması çok doğal. Tedavilerin ardından bazen ilaç tedavisine devam etmemiz gerekiyor. O yüzden de kafeslere almak zorunda kalıyoruz. Kafese girdiğimiz anda bize saldırdıkları zamanlar da oluyor. Yanlarına oturup konuşuyoruz. Belirli bir zaman sonra elimizi yalamaya çalışıp yaklaşmaya başlıyorlar. O yüzden sevgi ve güven çok önemli. Sanırım dünya üzerinde insandan şiddet görmesine rağmen insanlara hala inanılmaz derecede güvenen ve yaklaşan bir tek hayvanlardır" diye konuştu.

"Travma geçirmiş köpekleri koruma altına almaya çalışıyoruz"

s-d49099d5b86c8320c668602d812724b9565d4e
Barınakta 150'ye yakın travma geçirmiş köpeğin olduğunu söyleyen dernek başkanı Emir Aydoğan ise barınak dışında besledikleri köpeklerle birlikte toplamda 350 köpeğe baktıklarını söyledi. Aydoğan, "Sosyal medya üzerinden çok fazla travma geçirmiş hayvan görüyoruz. Bize yönlendirenler de oluyor. Kimisinin ön bacağı kopmuş, kimisinin kuyruğu kesilmiş gibi birçok olay yaşamış köpeğimiz var. Biz burada travma geçirmiş köpekleri besleyip koruma altına almaya çalışıyoruz. Buraya gelen ziyaretçiler hayvanların durumunu görmek için geliyor. Sahiplendirebildiklerimizi sahiplendiriyoruz. Bazen vatandaşlarımız bizim yerimizi bildikleri için yolda gördükleri yaralı hayvanları bize getiriyorlar. Biz tedavilerini yaptırıyoruz. Eğer getirme imkanları yoksa yaralı hayvan neredeyse biz kendimiz gidip alıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından hiçbir şekilde üşenmeden arabamıza atlayıp gidip kurtarıp geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

'Adalet Nöbeti' Başlatmıştı: HDP'li Gergerlioğlu TBMM'de Gözaltına Alındı - Erdoğan İmzaladı, İki İlin Haritası Değişti - Vaka Haritasında Korkutan Değişim: 'Birçok Şehir Yeniden Kapanabilir!'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER