Online alışveriş yapanlar doğru bedenini 'Bedenimi Bul' uygulamasıyla bulacak

Online alışverişe mesafeli duran bir takım müşterilerin en büyük endişesi dürüst bedeni tahsis etmek oluyor.

Online alışveriş yapanlar doğru bedenini 'Bedenimi Bul' uygulamasıyla bulacak

Online alışverişe mesafeli duran bir takım müşterilerin en büyük endişesi dürüst bedeni tahsis etmek oluyor. Morhipo.com bu kapsamda 'Bedenimi Bul' uygulamasıyla müşterileri için doğru bedeni bulmalarını sağlayacak.

Alışveriş yaparken açıklanmış giyim ve pabuç ürünlerinde ziyaretçilerin karşısına meydana çıkan 'Bedenimi Bul' uygulaması, vücut seçimi konusunda kullanıcıyı yönlendirerek en uygun bedeni seçmesine asistan oluyor. Kullanıcıdan önce boyu kilosu ve beden şeklini, sonra da kıyafetin kalıbıyla ilgili tercihini soran uygulama, kullanıcının cevaplarına kadar en uygun bedeni tavsiye ediyor. acilen belirtilen markalar için kullanıcıların deneyimine sunulan 'Bedenimi Bul' özelliğinin ilerleyen günlerde morhipo.com çatısı aşağı müşterilerin istek ettiği markalara da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Digital Commerce360'ın yürüttüğü araştırmaya göre, Amerika'da online alışverişçilerin yarısı, bedeni uymayan ürünü iade etmek niyetiyle tek seferde bir ürünün birden pozitif bedenini alıyor. Yine benzer araştırmaya göre, müşterilerin belirttiği iade sebepleri arasında beden uyumsuzluğu birincil sırada geliyor. Tarz sahibi olmanın yolu dürüst kalıpları ve bedene kusursuz oturan kıyafetleri seçmekten geçiyor. Morhipo.com, müşterilerine denemedikleri kıyafetlerde de içten bedeni seçme kolaylığını sunuyor.

“Sektörümüzün karbon ayak izini küçültmek namına önemli bir adım atıyoruz”
Alışveriş deneyimini iyileştirerek müşteri mutluluğunu sağlamanın yanı sıra şirket, 'Bedenimi Bul' uygulamasıyla iade oranlarını azaltmayı hedefliyor. İade oranlarını azaltarak e-ticaret ve lojistik sektörlerinin karbon salınımını düşürme yolunda katkısını da gözeten şirketin Genel Müdürü Barıştırma Akyürek, projenin öneminden bahsederek, “Online alışverişte iade güvencesi arzetmek, deneyimi iyileştirmek adına bizim müşteriye sunduğumuz bir huzur. Ancak yine de herif için bir sıkıntı olduğu gözardı edilemez bir reel. Müşterinin iade etme ihtiyacını azaltırken sektörümüzün karbon ayak izini küçültmek adına da manâlı bir adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER