Orhan Gencebay: 'Türkiye Faiz Veren Bir Ülke Durumuna Sokuldu, Bundan Yararlanan Art Niyetli Yabancılardı'

Adı bıçaklı saldırıya karışan Cengiz Kurtoğlu'na destek açıklamasıyla gündeme gelen Orhan Gencebay, şimdi de artan kura ve ekonomik krize ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gencebay'ın Kurtoğlu'na destek açıklamasını şurada anlatmıştık; Orhan Gencebay'dan Bıç.

Orhan Gencebay: 'Türkiye Faiz Veren Bir Ülke Durumuna Sokuldu, Bundan Yararlanan Art Niyetli Yabancılardı'

Adı bıçaklı saldırıya karışan Cengiz Kurtoğlu'na destek açıklamasıyla gündeme gelen Orhan Gencebay, şimdi de artan kura ve ekonomik krize ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Gencebay'ın Kurtoğlu'na destek açıklamasını şurada anlatmıştık;

Orhan Gencebay'dan Bıçaklı Saldırıya Adı Karışan Kurtoğlu'na Teşekkür: Atalarımızın Yolundan Devam Edeceğiz
Orhan Gencebay ve diğer sanatçılara hakaret etti... 12 27 Kasım, 12:37

Beyaz TV'de Uyan Türkiyem programına telefonla bağlanan Gencebay, ekonomik krizle ilgili olarak "Bu kadar abartılı konuşulması son derece rahatsız edici. Burada art niyet var, bilinçsizlik var" dedi.

Gencebay'ın açıklaması şöyle: 'Doların ilk defa bu kadar çıktığını görüyor bazı insanlarımız. Ki dolar üç sene önce 5 buçuk 6 civarındaydı. Şu anda 12 oldu. Yani yüzde 100 çıktı. Bu bana göre kasıtlı çıkarılmıştır, yabancıların yapmak istedikleri plan projelerine göre çıkmıştır.'

"90'larda, her yıl yüzde 100'e yakın çıkıyordu dolar. Bazı aralıklarda yüzde 100'e, yüzde 200'e yakın çıkıyordu. Biz bunları yaşadık. Yüzde 7 bin 500 faiz alınır mı? Alınıyordu."

'Türkiye faiz veren bir ülke durumuna sokuldu. Bizi soydular, sömürdüler. Türkiye bunları yaşadı.”

"Evet, bir sıkıntı var, pandemi nedeniyle bütün dünya yangın yeri. Bu geçecek, abartmasınlar. Evet, sıkıntı var ama 70'lerdeki 90'lardaki sıkıntıların yanında hiçbir şey değil."

'70'lerde can güvenliği bile yoktu. 3 yılda bir yurt dışına çıkılıyordu. Döviz verilmiyordu. Arabası olan 1 depo benzin alabiliyordu. Karneyleydi her şey.'

Erdoğan iktidarına yakın söylemlerinin de sorulduğu Gencebay, “Bunlar komik” dedi ve ekledi: “Ben devletçiyim, ben hiçbir zaman herhangi bir partili olmadım."

T24'ün aktardığına göre Gencebay'ın açıklamaları şöyle: “Bana her partiden çok teklifler yapıldı ama partili olmadı. Ben devletçiyim, vatanseverim. Atatürk’ün kurmuş olduğu bu vatana canıyla başıyla sahip çıkan bir insanım. Benim bakışım budur. Neticede Tayyipçi denmesinin nedeni, sanıyorum bu akil döneminde başladı. Ondan evvel böyle bir şey yoktu. Akil dönemi neydi peki? Bir gün beni bakanımız Beşir Atalay bey aradı. Orhan Bey, sizi kanaat önderi seçtik dedi. Elinizi ülkemiz için taşın altına koyar mısınız dedi. Dedim ki; sayın bakanım ülkem için canımı veririm. Bunu bana değil, sokaktan geçen herhangi birine de söylerseniz, o da aynı cevabı verir. Tabii yapacağım bir şey varsa, şerefle onurla yapacağım dedim. Üstelik, Atatürk’ümüz derki maksat vatansa gerisi teferruattır dedim. Biz buna inanmışız, memnuniyetle dedim. Böyle bir kabulüm oldu. Benim devletle görüşüp, konuştuğum cümleler bunlardır.”

Gencebay, Erdoğan'la ilgili olarak da "Tayyip Bey’in özel yeri var. Kendisini çok severim insan olarak. O mazlumun ve mağdurun yanındadır" dedi.

Açıklamanın tamamı şöyle: “Ben devletime çok saygılı olduğum için devletimi yönetenlerle kesinlikle samimiyetim var benim. Süleyman Demirel ile neredeyse baba-oğul gibiydik. Ecevit’in peşinde dolandık, ülkemiz daha iyi olsun diye, onu teşvik ettik. Ve 80’lerde Turgut Özal ile son derece yakındık. Benim devlet adamlarına ilgimin olması son derece normal, sahip çıkarım. Ayrıca Tayyip Bey’in özel yeri var. Kendisini çok severim insan olarak. O mazlumun ve mağdurun yanındadır. Çok eskiden beri tanırım. Ve şu anda zaten yaptıkları ortada. Hepsi milli değerdedir.”

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Gaziantep'te Kayıp İki Arkadaş Gömülü Bulundu
Gaziantep’te kayıp olan ve otomobilleri yakılmış vaziyette bulunan iki gencin cansız b... 0 27 Kasım, 16:54 Japonya’da ‘Hafıza Silme’ Deneyi: Eternal Sunshine of The Spotless Mind Filmi Gerçek Oluyor
Prof. Ceyhan: 'Yerli Aşıda Bilimsel Açıdan Sakıncalı Bir Durum Var'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER