Orhan Kural Şikayet Etti RTÜK İşleme Aldı: Sıla'nın Karanfil Klibi Yayından Kaldırıldı

Sıla’nın 'Karanfil' isimli şarkısının klibi, sigarayı özendirdiği gerekçesiyle RTÜK tarafından yayından kaldırdı. Sözcü gazetesinden Sibel Gülersöyler'in haberine göre, sigara ile ilgili açtığı davalar ile tanınan ve aralarında ünlü isimlerin de olduğu pek çok kişiy.

Orhan Kural Şikayet Etti RTÜK İşleme Aldı: Sıla'nın Karanfil Klibi Yayından Kaldırıldı

Sıla’nın 'Karanfil' isimli şarkısının klibi, sigarayı özendirdiği gerekçesiyle RTÜK tarafından yayından kaldırdı.

s-903278ad3f4e0bd9f07ec98be47f93046e3677
Sözcü gazetesinden Sibel Gülersöyler'in haberine göre, sigara ile ilgili açtığı davalar ile tanınan ve aralarında ünlü isimlerin de olduğu pek çok kişiye sigarayı özendirdiği gerekçesiyle dava açan Sarıay Derneği Başkanı  Prof. Dr. Orhan Kural, Sıla'nın Karanfil şarkısına da geçtiğimiz ekim ayında savcılığa şikayette bulundu ve yayından kaldırılmasını talep etti.

Alkol ve tütün ürünlerinin kullanımını özendirici ifadeler olduğu tespit edildi

s-990a69d19f27f6ed47c20da66e3c607a9bc57a
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da konuyu Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı’na iletti. Bakanlık da şarkı sözlerinde alkol ve tütün ürünlerinin kullanımını özendirici ifadeler kullanıldığını tespit ederek, söz konusu klibi Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’na şikayet etti.

RTÜK yaptığı inceleme sonucu klibin yayından kaldırılmasına karar verdi

RTÜK yaptığı inceleme sonucu klibin yayından kaldırılmasına karar verdiRTÜK yaptığı inceleme sonucu klibin yayından kaldırılmasına karar verdi Söz konusu karar ile ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı'na gönderilen yazıda şöyle denildi; “Sıla Gençoğlu isimli sanatçının ‘Karanfil' isimli klibinin yayından kaldırılması hususunda medya hizmet sağlayıcılarla yapılan görüşmeler sonucunda, söz konusu video yayından kaldırılmıştır”

Sıla'nın klibinin yayından kaldırılmasına neden olan ilgili bölümü şu şekilde

s-5c51d0ac7e3b565e401eb7c361fa26137ce921
An beni, al bi' karanfil takBenden olsun, bi' sigara yakBana kor olsunHiç olmazsa yılda bi' günAn beni, al bi' karanfil takBenden olsun, bi' sigara yakBana kor olsun, sigara yakBana kor olsun
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER