Osman Kavala İddianamesini Hazırlayan Başsavcı, Adalet Bakan Yardımcısı Olarak Atandı

Adalet Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Cengiz Öner görevden alındı.

Osman Kavala İddianamesini Hazırlayan Başsavcı, Adalet Bakan Yardımcısı Olarak Atandı

Adalet Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Cengiz Öner görevden alındı. Öner'in yerine, Osman Kavala hakkında ikinci iddianameyi hazırlayan İstanbul Başsavcı Yardımcısı Hasan Yılmaz Adalet Bakan Yardımcılığına atandı.

s-4548aa6c45cdd688e459782596274fc7b6f16d
Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilişkin yeni atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner görevden alındı ve Bakan Yardımcılığına, İstanbul Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz atandı.

Bakan Yardımcılığına atanan Yılmaz, Kavala hakkında 'casusluk' ve 'anayasal düzeni değiştirme' suçlamalarını içeren iddianameyi hazırlayan isim

s-3049dc53c90e463f91bdd05b53614177560f8c
Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Hasan Yılmaz, Gezi davasından beraat eden iş insanı Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla ikinci iddianameyi hazırlamıştı.Gezi davasında beraat eden Osman Kavala tahliye edilmeden Savcı Hasan Yılmaz'ın başvurusu ile yeniden tutuklanmıştı.Hukuki dayanaktan yoksun olmakla ve somut deliller bulunmamakla eleştirilen iddianameyi yazan Hasan Yılmaz, iddianameden bir hafta sonra atanmış oldu.

Ayrıca bakınız

Osman Kavala 'Siyasal veya Askeri Casusluk' Suçundan Tutuklandı - Gezi Parkı'ndan Beraat Eden Osman Kavala, 15 Temmuz'dan Tutuklandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER