Oxford Üniversitesi'nin koronavirüs aşısı Eylül'e değin 30 milyon doz üretilebilir

İngiltere, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen denek koronavirüs (Kovid-19) aşısına erişen ilk ülke olacak.

Oxford Üniversitesi'nin koronavirüs aşısı Eylül'e değin 30 milyon doz üretilebilir

İngiltere, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen denek koronavirüs (Kovid-19) aşısına erişen ilk ülke olacak. Üniversite ilaç şirketi AstraZeneca ile yaptığı anlaşma kapsamında, klinik deneyler başarılı netice verirse eylül ayına kadar ülkede 30 milyon doz aşı dağıtımı yapacak.

AŞI ÇALIŞMALARINA VERİLECEK TAKVIYE PAKETİ AÇIKLANDI

Birleşik Krallık Uluslararası Yeniden Yapılanma Bakanı Alok Sharma bugün düzenlediği basın toplantısında ülkedeki aşı çalışmalarına verilecek takviye paketini açıkladı. Bakan Sharma Oxford projesinin 'iyi ilerlediğini' ve Imperial College London tarafından geliştirilen başka bir aşı çalışmasının da ilerleme kaydettiğini söyledi.

Oxford Üniversitesi'nin koronavirüs aşısı Eylül'e kadar 30 milyon doz üretilebilir

84 MİLYON STERLİNLİK ILAVE ÖDEME YAPILACAK

Sharma, iki üniversitenin koronavirüs aşısının çalışmaları için daha önce 47 milyon sterlinlik takviye verildiğini ve sürecin hızlanması için 84 milyon sterlinlik bir ödeme daha yapılacağını açıkladı.

Oxford Üniversitesi insan deneylerine 23 Nisan'da Churchill Hastanesi'nde başladı. Imperial Clollege of London'ın ise haziran ayında insan testlerine başlayacağı açıklandı.

KOVİD-19 AŞISI ALIŞILAGELMIŞ YAŞAMA DÖNMENİN TEK YOLU

Koronavirüs aşısı, dünyanın bayaği yaşama dönmesi için gereken tek yol olarak görülüyor. Sharma, hükümeti, üniversiteleri ve sanayiyi aşı geliştirmede yol gösterebileceği umuduyla bir araya getirmek için yeni bir ödev gücü oluşturulduğunu duyurdu.

Oxford Üniversitesi'nin koronavirüs aşısı Eylül'e kadar 30 milyon doz üretilebilir

AŞI İLK KLİNİK TEST AŞAMASINDA BULUNUYOR

Oxford Üniversitesi kadar geliştirilen aşı acilen ilk klinik deneme aşamasında bulunuyor. İlk aşı dozunu bölge bütün katılımcılar araştırma ekibi tarafından izleniyor.

Sharma ilave olarak verilecek 84 milyon sterlinin Oxford aşısının seri olarak üretilmesine tezgâhtar olacağını ve mevcut denemeler başarılı olursa, Birleşik Krallık nüfusunu hemen aşılamaya başlayacaklarını açıkladı. aynı zamanda, bakan devlet desteği ile Oxford aşısının ticarileştirilmesi ve üretimi için AstraZeneca ile küresel bir lisans anlaşması imzaladığını da onaylama etti.

Anlaşmaya tarafından üniversite ve hap şirketi dünya genelinde 100 milyon doz aşı üretecek. Süreç başarılı bir şekilde ilerlerlerse, eylül ayına dek üretilen birincil 30 milyon doz İngiltere'de dağıtılacak. Fakat, Sharma nihayetinde her iki projenin de başarısız olabileceğini söyleyerek ülkeyi Kovid-19'a karşısında ihtiyatlı olmaya devam etmesi konusunda uyardı.

Oxford Üniversitesi'nin koronavirüs aşısı Eylül'e kadar 30 milyon doz üretilebilir
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER