Pakistan'ın başkenti İslamabad’da güvenlik artırıldı

İslamabad'da parlamento binası, bakanlıklar, diplomatik temsilcilikler ve Seçim Komisyonunun bulunduğu kırmızı bölgenin giriş ve çıkışlarında konteynerler ile önlem alındı.

Pakistan'ın başkenti İslamabad’da güvenlik artırıldı

İslamabad'da parlamento binası, bakanlıklar, diplomatik temsilcilikler ve Seçim Komisyonunun bulunduğu kırmızı bölgenin giriş ve çıkışlarında konteynerler ile önlem alındı. Kırmızı bölgeye giriş ve çıkışlar tek yerden yapılırken, sivillerin bölgeye girmesi yasaklandı.

Yetkililer, 2 bin kişilik güvenlik gücünün kırmızı bölgenin çevresine konuşlandırıldığını söyledi.

İmran Han ise Twitter’dan, protestonun İslamabad’ın farklı bir bölgesinde yapılacağını duyurdu.

Ne olmuştu?

Pakistan Seçim Komisyonu, 2 Ağustos'ta aldığı kararda eski Başbakan Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi (PTI) partisinin, anayasaya ve seçim kurallarına aykırı olarak yabancı kaynaklardan yasaklanmış fon aldığına hükmetmişti.

Seçim Komisyonu, PTI'nın ABD, İngiltere, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve diğer ülkelerden 34 birey ve 351 şirketten yasaklanmış fon aldığını ifade etmişti. Eski Başbakan Han ise Seçim Komisyonunun "PTI'ya karşı ön yargılı olduğunu ve koalisyon hükümetinin ortağı gibi çalıştığını" öne sürerek protesto kararı almıştı.

Çin'den Pakistan'a 2 milyar dolar kredi

 

Pakistan'da askeri helikopter düştü

 

Pakistan'daki sellerde 22 kişi öldü

 

Pakistan'da ekonomik ve siyasi konjonktür rupiyi baskılıyor

 

Pakistan'da çocuk felci vakaları 14'e yükseldi

 

Pakistan'da muson yağmurları 312 can aldı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER