Pakistan: Rusya'dan yakıt almaya hazırız

Washington'da kaldığı 4 gün boyunca uluslararası finans kuruluşlarının başkanları, ABD, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin yetkilileriyle 58 görüşme yapan Bakan İshan Dar, ülkesinin Hindistan'a sağlanan oranda Rusya'dan yakıt almaya hazır olduğunu açıkladı.

Pakistan: Rusya'dan yakıt almaya hazırız

Washington'da kaldığı 4 gün boyunca uluslararası finans kuruluşlarının başkanları, ABD, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin yetkilileriyle 58 görüşme yapan Bakan İshan Dar, ülkesinin Hindistan'a sağlanan oranda Rusya'dan yakıt almaya hazır olduğunu açıkladı. Dar, Batı'nın, sellerin neden olduğu sorunlarla yüzleşen Pakistan'ın indirimli yakıtı ithal etmesini sorun etmeyeceğini duyurdu.

Buğday da alacak

Sel felaketinden ağır şekilde etkilenen Pakistan, Ukrayna'daki savaş yüzünden yaptırımların etkilediği Rusya'dan buğday satın almayı planlıyor.

Pakistan'ın Moskova Büyükelçisi Şefket Ali Han, "Rusya'dan buğday tedarik etmek istiyoruz" diyerek bu çerçevede görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. TASS haber ajansına konuşan Han, Rusya'yı uzun vadeli ve istikrarlı bir ortak olarak gördüklerini vurguladı.

Görüşmeler, Biden'ın sözleri üzerine geldi

Buğday tedariki ve yakıtla ilgili görüşmeler, ABD Başkanı Joe Biden'ın Pakistan hakkındaki sözleri üzerine geldi. Biden’ın bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Pakistan'ı "uyumsuz nükleer silahlara sahip dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri" olarak nitelendirmişti.

Pakistan'ın tahıl üretiminin yarı yarıya düşmesi bekleniyor

 

Pakistan'da İmran Han'ın partisi ara seçimleri önde tamamladı

 

Pakistan’da birçok kente elektrik verilemiyor

 

AFAD, Pakistan'a 7 bin 500 tonun üzerinde yardım gönderdi

 

Dünya Bankasından Pakistan’a 2 milyar dolarlık destek

 

Pakistan'da 10 milyon çocuğun acil yardıma ihtiyacı var

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER