Paris'te ırkçılığa karşı protesto düzenlendi

3 Kasım'da Fransa Ulusal Meclisi'nde aşırı sağcı milletvekili olan Gregoire de Fournas, Afrika kökenli milletvekili Carlos Martens Bilongo'ya hakaret etmesinin ardından bugün başkent Paris'te ırkçılığa ve aşırı sağ fikirlere karşı gösteri düzenlendi. Boyun Eğmeyen Fransa (LF

Paris'te ırkçılığa karşı protesto düzenlendi

3 Kasım'da Fransa Ulusal Meclisi'nde aşırı sağcı milletvekili olan Gregoire de Fournas, Afrika kökenli milletvekili Carlos Martens Bilongo'ya hakaret etmesinin ardından bugün başkent Paris'te ırkçılığa ve aşırı sağ fikirlere karşı gösteri düzenlendi.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) partili siyahi milletvekili Bilongo'nun konuştuğu sırada, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) milletvekilli Fournas'ın "Afrika'ya geri dönsün" sözünün oturumun sonlandırılmasına yol açmasının ardından, ülkede "ırkçılık" meselesi yeniden gündeme taşındı.

Irkçılık ve ayrımcılık karşıtı SOS Racisme derneği, Fransa Öğrencileri Ulusal Birliği (UNEF) ve birçok kuruluş, ırkçılığa ve aşırı sağ fikirlere karşı, Paris'in Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri düzenledi.

"RN'nin siyasette önemli bir yer almaması için mücadelemizi sürdüreceğiz"

Bilongo, gösteride yaptığı konuşmada, ırkçılığın suç teşkil ettiğinin altını çizerek, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı boyun eğilmemesi gerektiğini söyledi.

Göstericilerden Anne-Laure isimli yüksek lisans öğrencisi, mecliste "Afrika'ya geri dönsün" sözünün sarf edilmesi nedeniyle üzüntü duyduğunu dile getirerek, gelecekte RN'nin siyasette önemli bir yer almaması için mücadele etmeyi sürdüreceğini belirtti.

Söz konusu ifadeleri kullanan Fournas'ın, iki aylık milletvekili ödeneğinin kesilmesi ve 15 gün meclisten men cezası verilmesi kabul edilmişti.

Fransız parlamentosunda ''ırkçı'' ifadeler

 

Fransa Ulusal Meclisi, taciz ve şiddet vakaları ile gündemde

 

Fransa'da milletvekillerine 'ceket' zorunluluğu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER