Parodi Video Çeken YouTuber 'Porçay'a, 'Uyuşturucuya Özendirmek'ten 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası!

YouTube'da çektiği parodi videolarıyla bilinen 'Porçay' kullanıcı adlı sosyal medya fenomeni Ö.

Parodi Video Çeken YouTuber 'Porçay'a, 'Uyuşturucuya Özendirmek'ten 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası!

YouTube'da çektiği parodi videolarıyla bilinen 'Porçay' kullanıcı adlı sosyal medya fenomeni Ö. A.'ya 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek' suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

s-7f1b2e4a386c7fd2ec15af8fbd4ae0af5dd3c5
İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Porçay'ın çektiği 'Ot İçiyorum' başlıklı parodi video nedeniyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.Mahkeme, Ö. A.'nın 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek' gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapsine hükmederken, T24'e konuşan Porçay kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi. Sürecin 2018'de başladığını belirten Porçay, şarkısının ve klibinin parodi olduğunu vurgularken, şu ifadeleri kullandı:

"Olayın gerçekliğini hala idrak edebilmiş değilim"

"Olayın gerçekliğini kavramakta zorluk çekiyorum. Uyuşturucuya teşvik etmek bir kenara, kullanmam bile. Elimden geldiğince şarkımın parodi olduğunu belli etmeye çalıştım. Bu şarkıyı, dinleyen herhangi bir insanın ciddiye almasının imkanı yok. Aksine klipte uyuşturucu yüzünden hayatı mahvolan bir insanı canlandırdığımı, izleyen herkes kolayca fark edebilir. Bu durumdayken bunları yaşamak beni son derece üzdü ve yıprattı."Öte yandan, sosyal medyada #freeporçay etiketiyle Porçay'a binlerce destek mesajı geldi.

"Rahatsız edici bir duruşmaydı"

s-f3c873baef75cc09720cb3c8340ad0d5749d32
Porçay'ın avukatı Ali Gül , "Eleştirdiği videodan özendirdiği sonucunun çıkması Türkiye standartları için bile çok fantastik" derken, istinafta sonucun değişmesini umduklarını belirtti.Ezhel'in Porçay'ın eleştirdiği şarkıdan dolayı aynı suçlamayla açılan davada beraat ettiğini söyleyen Gül, kararda şarkıların 'sanat eseri' olduğu ve suç işleme kastının bulunmadığı vurgusunun yapıldığını belirtti.Porçay'a ise hiciv olan, uyuşturucu kültürünü tiye alan bir videodan dolayı hapis cezası verildiğine dikkat çeken Gül, "Hâkim konuya hakim değildi, kararından pişman oldu, hepimiz gördük. 'İstinafta bozulur zaten, kesin doğru diye bir şey yok, istinaf dosyasına şunları da ekleyin' dedi. Sen hâkimsin, bir şüphen varsa kararı verme, dön de ki 'değiştiriyorum'. Rahatsız edici bir duruşmaydı" dedi."2,5 sene oldu, şakanın şaka olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" ifadesini kullanan Gül, hâkime şarkıcı Ezhel'i anlatmaya çalıştıklarını söyledi:

"'Ezhel'le dalga geçiyor' diyoruz, 'tanımam ki' diyor, 'bizim zamanımızda bunlar yoktu' diyor. 'Cem Karaca, Barış Manço'lar vardı' diyor. Hürriyet gazetesinden haber çıkarıp gösterdik."

"Bir insan şarkılardaki uyuşturucu kullanımıyla dalga geçtiği için uyuşturucu kullanımını özendirmekten hapis cezası alabilir mi?" diyerek karara tepkisini gösteren Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Rezalet, sanık olmak da avukat olmak da… İlk kez bu kadar çaresiz hissettiğim bir dava. İnsanın asabı bozuluyor, gencecik bir insan. Özendirenleri eleştiriyordu. Hayatında hiç uyuşturucu kullanmamış. Korkutucu, can sıkıcı."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER