Patlamanın ardından Lübnan'da sular durulmuyor! Çevre Bakanı Damianos Kattar istifa etti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen ve 160 kişinin ölümüne neden olan patlama sonrası başlayan gösteriler nedeniyle hükümetteki bir bakan daha görevini bıraktı.

Patlamanın ardından Lübnan'da sular durulmuyor! Çevre Bakanı Damianos Kattar istifa etti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen ve 160 kişinin ölümüne neden olan patlama sonrası başlayan gösteriler nedeniyle hükümetteki bir bakan daha görevini bıraktı. Çevre Bakanı Damianos Kattar, bugün itibarıyla istifa ettiğini açıkladı.

Patlamanın ardından Lübnan'da sular durulmuyor! Çevre Bakanı Kattar, istifa ettiLübnan Çevre Bakanı Damianos Kattar

LÜBNAN ENFORMASYON BAKANI DA İSTİFA ETMİŞTİ

Daha önce ise Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Lübnan halkından özür dileyerek hükümetteki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Patlamanın ardından Lübnan'da sular durulmuyor! Çevre Bakanı Kattar, istifa ettiLübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed

LÜBNAN'DAKİ PROTESTOLAR

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki "Hesap Günü" protestoları devam ediyor. Gösteriler sırasında çıkan olaylarda 1 polis memuru hayatını kaybederken, yaralananların sayısı ise 728'e yükseldi. Göstericiler, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer istifaya çağırırken, "Halk rejimi devirmek istiyor", "İntikam, rejim düşene kadar intikam" ve "Ruhumuz kanımız sana feda ey Beyrut" gibi sloganlar attılar. Eylemciler, protestolar sırasında Dışişleri Bakanlığı binasının ardından Enerji ve Su Bakanlığı, Ekonomi ve Çevre Bakanlığı ve Bankalar Birliğine ait binaları da bastı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER