PCR Testinde Yüksek Ücret Tartışması: Bakan Koca Yalanladı, Fatih Altaylı 'Ekstremi Gösterebilirim' Dedi

Sağlık Bakanı Koca, kurucusu olduğu hastanenin de aralarında bulunduğu özel hastanelerde, PCR testinin bakanlık genelgesinde belirlenen 250 TL’den daha fazlaya yapıldığı iddialarını yalanladı.

PCR Testinde Yüksek Ücret Tartışması: Bakan Koca Yalanladı, Fatih Altaylı 'Ekstremi Gösterebilirim' Dedi

Sağlık Bakanı Koca, kurucusu olduğu hastanenin de aralarında bulunduğu özel hastanelerde, PCR testinin bakanlık genelgesinde belirlenen 250 TL’den daha fazlaya yapıldığı iddialarını yalanladı. Ancak vatandaşların hastanelerden aldığı faturalar Koca’yı desteklemiyor. Gazeteci Fatih Altaylı da PCR testinin özel hastaneler için tavan fiyatının 250 lira olarak belirlenmesine karşın daha yüksek ücret alındığı iddiasının doğru olduğunu yazdı. "Test yaptırdım. Ödemesini bizzat yaptım. 500 TL" diyen Altaylı, Sağlık Bakanı Koca'ya belgesini gösterebileceğini söyledi. s-3af934a8b31e4238daf0506b7a7f0acc5666ce
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün görüşülen Sağlık Bakanlığı bütçesinde PCR testi tartışması yaşandı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un “Geçen hafta sizin kurucusu olduğunuz hastane de dahil olmak üzere 350 ile 550 lira arasında fiyat verildi” demesi üzerine Sağlık Bakanı Koca “Yalan söylüyorsun” dedi.Bulut’un “Aradık, kaydı var. 350 liradan 250 liraya düştüğü anda daha önce 350 lira verenlerin parasını iade edecek mi etmeyecek mi bu hastaneler?” sorusuna Koca yine “Yalan söylüyorsun” karşılığını verdi.

CHP'li Bulut, daha sonra Twitter hesabından "Hepsini tek tek not ediyoruz" diyerek vatandaşlardan faturalarını göndermelerini istedi.

Medipol Üniversitesi Hastanesi'nden alınmış bir fatura

s-9b185317378b556f09f02a5cf2cdb7ab4cfa7b
Cumhuriyet’in haberine göre Burhanettin Bulut’un soru önergesinin ardından ücretler genelgede belirlenen 250 TL’ye düşürüldü. Bunun üzerine çok sayıda vatandaş kendilerinden alınan fazla ücretin iadesiyle ilgili şikâyet sürecini de başlattı. Bulut, genelgeye karşın PCR testi tavan fiyatını 250 TL’nin üzerinde belirleyen özel hastanelerin haksız kazanç sağladığına işaret ederek, “Vatandaşlar, cebinden çıkan fazla parayı geri almak için özel hastanelere başvurduğunda, hastaneler kapı duvar. Koca da özel hastanelerle aynı tavrı sergiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı da bugünkü köşesinde test için 500 TL ödediğini belirtmiş ve "Bakan Koca'ya ekstremi gösterebilirim" demişti

s-07167c9cdb33f58b72c369cdc12cdf27763802
Altaylı, Habertürk'teki yazısında, şunları yazmıştı:"Sağlık Bakanı Koca, COVİD 19 tespiti için tavan fiyatın 250 TL olduğunu söyledikten sonra muhalefetten bazı vekiller bu testin bazı özel sağlık kuruluşlarında daha pahalıya yapıldığı iddiasını ortaya attı.Bakan Koca da bu iddiayı ortaya atanları “yalancılıkla” suçladı.Sayın Bakan Fahrettin Koca’ya söyleyeyim.Geçen hafta Formula 1’deki görevim nedeniyle İstanbul’daki bir özel hastanede COVID 19 için PCR testi yaptırdım.Ödemesini de bizzat yaptım.Tam 500 TL.Yani muhalefete inanmıyorsa ben kendisine kredi kartı ekstremi gösterebilirim."

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Saygı Öztürk: 'İmamoğlu'nu Görevden Alma Yoluna Taş Döşeniyor' - Bülent Arınç'tan Joe Biden'a Tebrik ve Övgü Mesajları - İhlal Edene 3 Bin 150 TL Ceza: Karantinada Olanlar 'Elektronik Kelepçe' ile Takip Edilecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER