Peker'in 9. Videoda Suçladığı İsimler Sessizliğini Koruyor: Kim İçin Ne Demişti?

Sedat Peker, 9’uncu videosunda Süleyman Soylu'dan Metin Külünk'e, Yıldırım Demirören'den Veyis Ateş'e kadar pek çok isme suçlamalar yöneltti.

Peker'in 9. Videoda Suçladığı İsimler Sessizliğini Koruyor: Kim İçin Ne Demişti?

Sedat Peker, 9’uncu videosunda Süleyman Soylu'dan Metin Külünk'e, Yıldırım Demirören'den Veyis Ateş'e kadar pek çok isme suçlamalar yöneltti. Bu isimlerden iddialara yanıt veren olmadı. s-63283923969361249b52a4fc5597671e74dfac
Organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, son videosunda yine dikkat çekici iddialarda bulundu.Peker'in suçladığı isimler şöyle:

Metin Külünk "Seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdık"

s-e55f74f66b76b0c255bc0a9cd8b24c06eb9ffc
Peker, Külünk ile ilgili şunları söyledi: "Almanya'da dernekler var ya, iyi arkadaşlar, ben onları seviyorum, mesela onlara rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok. Seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdık.""Benim her ay 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok, ama daha çok yolladıklarım var. Ayıp ya bana 10 bin doları nasıl yakıştırdınız siz. Ben aç kalırım açıkta kalırım yine herkesten çok para veririm… 10 bin dolar da yalan, belge yok, dekont yok. Ama daha büyüklerini yolladım, çanta çanta."

Yıldırım Demirören "750 milyon dolar aldı, geri ödemedi"

s-6516089a3abe0d6d8ca134708cf49155315ebd
Peker, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ile ilgili şunları söyledi: "Bizim Pamukören var ya, şimdi biz gazeteyi (Hürriyet) bastık, Aydın Doğan kargaşalardan korktu, verdi yerleri. 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar para ederdi. CNN, kanal, Hürriyet, Milliyet hepsini aldık. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası kimin devletin, devlet kimin sizin. Siz patronsunuz, vergi veriyorsunuz ya. Devletten 750 milyon dolar kredi aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi"

Süleyman Soylu "Sezgin Baran Korkmaz'a 'Yurt dışına çık' dedi"

s-b552374abeae892602bcaa3672b44c23d6fd3c
Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "mal varlığı değerini aklama" suçlamasıyla hakkında dava açılan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü iddia etti. "5 Aralık Resul Holoğlu, Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Genel Müdür yardımcısı telefon açıyor Sezgin Baran Korkmaz'a. Amerika'da aranan bir arkadaş… Bu adamı arıyor, İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor. Saat 10.30 giriş, 12.30 çıkış. Sezgin Baran Korkmaz 45 milyon dolar bir iş adamından alacağı var. Süleyman buna diyor ki 'Senin hakkında tahkikat yapıldı, dosya var. Sen diyor yurt dışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak.' Yukarısı da Tayyip abi." "Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı'nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı'na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor. Çıkıyor" 

Veyis Ateş "Sağlık Bakanlığı’ndan parayı sen aldın"

s-5f50e87d33b71944efcb3a2939950c13b4382c
Peker, Sezgin Baran Korkmaz'ın Bodrum'daki Paramount adlı otelinde kalan hakimler, savcılar ve gazeteciler olduğunu ve konaklama parası ödemediklerini iddia etti. O gazetecilerden birinin de Veyis Ateş olduğunu belirten Peker şunları söyledi: "Sülü, Veyis geliyor gelmekte olan. Dediğim çıkmazsa elimi koyacağım kamerayı açacağım, elimi keseceğim. Veysi, Kırkpınar güreşlerinde olur ya, bu da süslü Süleyman’ın cazgırı. Süleyman çıkmadan önce bu Süleyman’ı tanıtıyor. Öyle bir yere geleceğiz ki aklınız çıkacak.""Delilli, belgeli, kayıtlı, görüntülü. O gün tartışma (Habertürk TV yayını) olurken Erdal Aras arıyor, 'Reis’i ben de, sen de, Soylu da tanıyor, niye söylemiyorsun' diyor. Onun çünkü işi var. Onun işi İsmail Saymaz’ı bloklamak. Gazeteci ya konuşuyor, aradaki yakınlıklarına bak. Erdal’la bu kadar yakınlar. Biz bu Veysi ile oturduk 6-7 saat Huqqa’da oturduk, yemek yedik. Siz çok anlatıldığı gibi değilmişsiniz, entelektüel, bilgili bir insanmışsınız dedi. Bak buna hiç gıcıklığım yoktu, sarmayacaktım, bloke etti ya. Bitti artık, hiçbir şansı yok. Kayıt var Veyis.Sağlık Bakanlığı’ndaki hikâyeni anlatmayacağım. Para konusunda biriyle ters düştün ya, onun ailesi benim sevdiğim bir aile. Şimdi seni patlatınca onu da patlatmış olacağım. Sağlık Bakanlığı’nda sorun yaşadınız ya onunla, parayı sen aldın. Siz ne pislik insanlarsınız. Utanmadan TV’lere gidip şu hırsıza operasyon yapıldı diyorsunuz. İnsanlar güvenip sizi dinliyorlar. Bir ulusu manipüle ediyorsunuz, hırsız."

Sadece Rasim Ozan Kütahyalı kendisi hakkındaki iddiaya yanıt verdi

s-d56b69cb951df6495804746ca74bed8d36b844
Peker'in "Bu Rasim Ozan Kütahyalı var ya, o da bizim Paramount Otel ekibinden" sözlerine Twitter'dan yanıt veren Kütahyalı şunları söyledi:"Bahsi geçen otele tam 1 sene önce, bir arkadaşımın davetiyle, onun da ailesiyle beraber tatil yapmak için gittik. Organizasyonu o arkadaşım yaptı. SBK’nın misafiri değildim. SBK ile bir hukukum, alakam ve muhabbetim yok. Otelin adı da Paramount değil, başka bir isimdi."

Peker: "Arkadaşının kim olduğunu söylesin"

Bu açıklama üzerine, Sedat Peker de Kütahyalı'dan bahsettiği arkadaşının kim olmasını açıklamasını ve otelde kaldıklarına ilişkin faturayı göstermesini istedi.

Tüm açıklamalar için

Metin Külünk, Sezgin Baran Korkmaz, Demirören... Sedat Peker 9. Videoda Neler Anlattı?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER