Peker'in Suçladığı SADAT: 'Terörist Gruplara Gönderilen Silahlarla Hiçbir İlişkimiz Yok'

Organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, 8.

Peker'in Suçladığı SADAT: 'Terörist Gruplara Gönderilen Silahlarla Hiçbir İlişkimiz Yok'

Organize suç örgütü lideri olmaktan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, 8. videoda Suriye ile ilgili önemli iddialar ortaya attı. Bu iddiaların muhataplarından Peker'e yanıt gecikmedi.

s-61c4eb585008f0395df52d651efb81465173d9
Fotoğraf: Twitter (Suriye'ye gönderilen yardım TIR'ları)Peker, bugün paylaştığı videoda Suriye'deki cihatçı El-Nusra örgütüne SADAT tarafından kendisi aracılığıyla silah gönderildiğini iddia etti.Son yıllarda adı sıkça duyulan SADAT, yabancı askeri personele eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek için TSK’dan emekli edilen askerler tarafından kurulmuş bir şirket. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığını yapmış bir isim.

SADAT, suikast ve gayri nizami harp dersi verdiğine ilişkin haberlerle anılıyordu

s-7a2e031663d03d4f809540501e896495548b1e

SADAT: "Terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkimiz yok"

s-bfe77678311a5c4faedc5a57199c4ab52eea17
Peker'in iddialarıyla ilgili SADAT'ın sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 30 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda; 'Suriye Türkmenlerine insani yardım götürme' maskesi altında 'silah kaçaklığı' yaptığını itiraf etmiştir. Türkiye’de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek “çamur at, tutmasa bile izi kalır” mantığıyla hareket ettiği görülmektedir.İşlediği suçlar belgeli ve ispatlı olan firari suç örgütü liderinin, hedef saptırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumu Milli İstihbarat Teşkilatını, güzide şirketimiz SADAT Savunma’yı ve bazı bürokratları hedef alması aklı selim sahibi kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır.İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir; fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur."

Murat Sancak'tan iddialara yanıt: "Suriye de bir kibrit çöpü ticaretim olmadı"

s-aa2d926fdda6dffa33aea4723aca38007a0eae
Peker, Suriye'ye gönderilen silahların yanı sıra bölgedeki yasadışı ticarete ilişkin de iddialarda bulundu. Suriye'de büyük çaplı kaçak ticaret işleyişinde önce Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın onayının alınması gerektiğini belirten Peker, ardından Murat Sancak, Ramazan Öztürk ve el Nusra sorumlusu Ebu Abdurrahman'a başvurulduğunu ve halen bu işleyişin sürdüğünü anlattı.  Peker, Berat Albayrak'ın da Murat Sancak'ın İstanbul'daki evinde olduğunu öne sürdü.BMC Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Demirspor Başkanı da olan Sancak, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, söz konusu iddiaları yalandı.

Sancak şu açıklamayı yaptı

"Berat Albayrak’ın saklanmaya ihtiyaç duyacak bir durumu yok. Ayrıca o kişinin tabiriyle teleon sinyalinden bakılabilir, evime hiç bir zaman gelmedi, gelse başımın üstünde yeri var, ağırlamaktan şeref duyarım.O şahsın yine kendi hassasiyetiyle cevap veriyorum, Suriye de bir kibrit çöpü ticaretim olmadı. İki kız çocuğumun boğazından öyle olmayan bir ticaretten bir damla su bile girmedi.Hiçbir şey gizli kalmaz, doğruysa ortaya çıkar, bir düşünün yalansa o zaman ne diyeceksiniz? Adama haksızlık ettik diyeceksiniz. Peki ben hakkımı helal eder miyim? O zaman geldiğinde yine buradan yazarım. Ortaya atılan bir iddianın doğru olmayabileceğini hesaba katın."

Peker'in iddiaları için

MİT TIR'ları, SADAT, El Nusra, Berat Albayrak... Sedat Peker'in 8. Videoda Ortaya Attığı İddialar - Sedat Peker Videoları Neden Çok İzleniyor?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER