Pekin'de korona kısıtlamaları büyük ölçüde kaldırıldı

Yerel yönetimden yapılan açıklamada, ilk ve orta dereceli okulların aşamalı olarak yüz yüze eğitime döneceği, üniversite öğrencilerinin kampüslere giriş ve çıkışların kontrollü olması kaydıyla dönem sonu faaliyetlerini yürütmesine ve evlerine dönmesine izin verileceği .

Pekin'de korona kısıtlamaları büyük ölçüde kaldırıldı

Yerel yönetimden yapılan açıklamada, ilk ve orta dereceli okulların aşamalı olarak yüz yüze eğitime döneceği, üniversite öğrencilerinin kampüslere giriş ve çıkışların kontrollü olması kaydıyla dönem sonu faaliyetlerini yürütmesine ve evlerine dönmesine izin verileceği belirtildi.

Yeni düzenlemede, toplum taşıma araçlarına ve kamusal alanlara erişmek için vatandaşlardan son 48 saat yerine son 72 saatte yapılmış virüs testinin negatif sonucunu göstermelerinin zorunlu tutulduğu ifade edildi.

Kültür ve sanat etkinliklerinde yüzde 75 kapasite şartı

Kütüphane, müze, sinema ve spor merkezlerinin yüzde 75 kapasiteyle hizmet vereceği, şehir turlarına katılmak için aşı şartı getirileceği aktarıldı.

Kısıtlamaların, hala vakaların görüldüğü şehrin güneybatısındaki Fıngtay ilçesi ile kuzeybatısındaki Çangping ilçesinin bazı bölümlerinde uygulanmaya devam edeceği kaydedildi.

Şangay'da yeni salgın ihtimali hala var

2 aylık karantinanın ardından 1 Haziran'da normalleşmeye geçen ülkenin en büyük kenti Şangay'da topluluk içi yayılmanın sürmesi, salgının yeniden alevlenebileceğine dair endişeye sebep oluyor.

Şangay Sağlık Komisyonu Başkanı Vu Cingley, şehrin geneline yayılan yeni vakaların, bulaşma zincirlerinin kesilmesi için hızlı müdahale edilmemesi halinde yeni salgın dalgasını tetikleyebileceğini söyledi.

Nüfusu 25 milyonu aşan şehirde normalleşmeye geçilen 1 Haziran'dan beri karantina bölgeleri dışında 13 topluluk içi vakaya rastlandığı, bunların 6'sının hafta sonunda Ejderha Kayığı Festivali kutlamalarında saptandığı söylendi.

Son 24 saatte 171 vaka

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, Çin'de son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 31, göstermeyen 140 vaka saptandı, yurt dışı kaynaklı 85 vaka kaydedili.

İTÜ Kovid-19'u anlık olarak tespit eden kit geliştirdi

Kovid sonrası ilk yurt dışı hacı kafilesi Suudi Arabistan'a ulaştı

Kovid vakalarında ABD ve Çin başı çekiyor

Balkan ülkelerinde Kovid-19 önlemleri kaldırıldı

Afrika'da KOVID-19'a bağlı ölümlerin yüzde 94 azalması bekleniyor

İspanya, 26 ülke için KOVID-19 kontrollerini kaldırdı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER