Pendik'te Yavru Kediyi Suni Teneffüsle Kurtaran Belediye İşçisi: 'Biz Üzerimize Düşen Görevi Yaptık'

Pendik'te suya kapılan yavru kediyi suni teneffüs yaparak kurtaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi yol bakım işçisi Metin Keskin, "Şu anda çok sağlıklı.

Pendik'te Yavru Kediyi Suni Teneffüsle Kurtaran Belediye İşçisi: 'Biz Üzerimize Düşen Görevi Yaptık'

Pendik'te suya kapılan yavru kediyi suni teneffüs yaparak kurtaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi yol bakım işçisi Metin Keskin, "Şu anda çok sağlıklı. Ben de çok sevindim. Artık bu bizim yavrumuz oldu. Bir can kurtardık. Her merhametli ve vicdan sahibi insanın yapması gereken görevdir. Biz üzerimize düşen görevi yaptık, mutluyuz." dedi.

s-d38a494c39025a0b95b15810d16a41b6f5658d AA'da yer alan habere göre, Tepeören Sahipsiz Geçici Bakımevi ve Yaşam Alanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulunan Keskin, Pendik D-100 Karayolu üzerinde yağıştan dolayı biriken suya müdahale etmek için İBB Yol Bakım Müdürlüğü ekipleri olarak olay yerine gittiklerini söyledi.

"İlk elimize aldığımızda baygın vaziyetteydi"

s-ba4ba346c1859889950509a3e6281ebf2baf19Yolu açtıklarını belirten Keskin, "Yol kenarındaki telin üzerine tırmanmış yavru kediyi gördük. İlk elimize aldığımızda baygın vaziyetteydi, miyavlama sesi yoktu. Kediyi kenara alıp aşağıya sarkıtarak ve masaj yaparak ağzındaki suyu boşalttık. Yine miyavlama sesi yoktu. İBB'den aldığımız ilk yardım eğitimiyle suni teneffüs yaptık. Suni teneffüs yaptıktan sonra kediden miyav sesi geldi." ifadelerini kullandı. Kediyi, miyav sesini duyduktan sonra hızlı bir şekilde İBB'nin hayvan barınağına getirdiklerini aktaran Keskin, "Şu anda çok sağlıklı. Ben de çok sevindim. Artık bu bizim yavrumuz oldu. Çok mutluyum, bu şekilde olması duygulu bir şey. Bir can kurtardık. Her merhametli ve vicdan sahibi insanın yapması gereken görevdir. Biz üzerimize düşen görevi yaptık, mutluyuz." diye konuştu.

"Kediyi sahiplendireceğiz"

s-8a146f8b4b4b0544877ed94e28ad1b53a5facdVeteriner hekim Mevlüt Maytalman da yavru kedi kendilerine geldiğinde ıslandığı için vücut ısısının düşmesi sonucunda hipotermi geçirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Hemen tedavisine başladık. Muayenesini ve kan tahlillerini yaptık. Daha sonra ısınması için kuvöze koyduk. Şu an durumu gayet iyi. 24 saat müşahede süresi var. 24 saati doldurduktan sonra sahiplendirme işlemini yapacağız. Önceliği İBB Yol Bakıma vereceğiz. Onlar sahiplenmezse sahiplenmek isteyenlerin başvurularını müdürlüğe bekliyoruz."

Ne olmuştu?

Günün Kahramanı! Pendik'te Sel Sularına Kapılan Kediyi Suni Teneffüs Yaparak Hayata Döndüren Belediye İşçisi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER