Perinçek: 'Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de Yaptığı Gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını Başardı'

Doğu Perinçek, katıldığı programda "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın kurtuluş savaşını başardı.

Perinçek: 'Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de Yaptığı Gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını Başardı'

Doğu Perinçek, katıldığı programda "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın kurtuluş savaşını başardı. Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı da Taliban çıktı" dedi.

s-7877261ffba78b2f59f18a8d26dca0e937b625

Afganistan'daki gelişmeleri değerlendiren Perinçek, özetle şunları söyledi

Afganistan'daki gelişmeleri değerlendiren Perinçek, özetle şunları söyledi Afganistan'daki gelişmeleri değerlendiren Perinçek, özetle şunları söyledi 611cbf4edfb75d1429dc5edf.jpg
"20 yıldır Afgan milleti Taliban'ın önderliğinde ABD'ye karşı savaştı. ABD emperyalizmini Taliban yendi. Amerika Afganistan'dan kaçtı. İstedikleri kadar beğenmesinler, istedikleri kadar aşağılasınlar… Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın kurtuluş savaşını başardı. Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı da Taliban çıktı.Taliban 20 yıl boyunca halkı örgütledi ve Amerika'ya karşı savaştı. 20 yıl. Halka dayanmanın daha ileri bir ölçüsü var mı? Oy sandığından oy alınca bu halka dayanma oluyor. 1 tane gizli oy atıyorsun sandığa. Diğer tarafta canını ortaya koyuyor, savaşıyor Amerika ile. Bundan daha ileri bir halka dayanma ölçüsü yok."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER