Peskov'dan tahıl anlaşması için açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuda görüşme planlayıp planlamadığı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Peskov, “Henüz net .

Peskov'dan tahıl anlaşması için açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuda görüşme planlayıp planlamadığı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Peskov, “Henüz net bir şey yok. Uygun karar alındığında sizi bilgilendireceğiz. Şimdiye kadar söyleyebileceğim tek şey bu” diye konuştu.

Tahıl anlaşmasıyla ilgili temasların devam ettiğini, öte yandan anlaşmayla ilgili pek çok soru işareti olduğunu da dile getiren Kremlin Sözcüsü, anlaşmanın Rusya’yı ilgilendiren tarafının halen sürüncemede olduğunu yineledi.

Gaztemru'nun haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından nisan ayında yayınlanan yazılı açıklamada, Karadeniz Tahıl Anlaşması’ndaki beş sistemik sorunun çözümünde ilerleme kaydedilmeden bu girişimin 18 Mayıs’tan sonra daha fazla uzatılması hakkında konuşmaya gerek olmadığı bildirilmişti.

Rusya’nın tarım bankası Rosselkhozbank’ın uluslararası ödeme sistemi SWIFT’e yeniden bağlanması; tarım makinelerinin ithalatındaki kısıtlamaların kaldırılması, yedek parça ve satış sonrası hizmetlerin yeniden başlatılması; tahıl gemilerinin sigortalanması üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması ve Rus tahılı taşıyan gemilerin limanlara erişim yasağının kaldırılması,  Togliatti-Odessa amonyak boru hattının işletilmesi; gıda ve gübre üretimi ve nakliyesi ile ilgili Rus şirketlerinin yabancı varlıklarının ve hesaplarının blokajının kaldırılmasının tahıl anlaşmasının en önemli sistematik sorunları olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Rusya, bu sorunlar çözülmeden 18 Mayıs’tan sonra süresi sona erecek olan Karadeniz Tahıl Girişimi’nin daha fazla uzatılmasından bahsetmeye gerek duymamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Rusya duyurdu! Tahıl zirvesi 10-11 Mayıs’ta İstanbul’da

 

Karadeniz tahıl anlaşması durduruldu

 

BM'den 'tahıl koridoru' çağrısı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER