Petronas’ta üst düzey atama

Otomotiv teknolojilerinde giderek yükselen performans seviyelerini ve endüstri standartlarını yerine getirmek üzere madeni yağlar üreten Petronas bünyesinde yeni bir üst seviye tahsis gerçekleşti.

Petronas’ta üst düzey atama

Otomotiv teknolojilerinde giderek yükselen performans seviyelerini ve endüstri standartlarını yerine getirmek üzere madeni yağlar üreten Petronas bünyesinde yeni bir üst seviye tahsis gerçekleşti. Bu kapsamda şirketin madeni yağ imal ve satmak iş kolu olan Petronas Lubricants International'ın EMEA Bölgesi Yeni Bölge Yöneticisi Domenico Ciaglia oldu. Chicago DePaul Üniversitesi İşletme Ekonomisi mezunu olan Ciaglia, otomotiv ve otomotiv madeni yağları sektörünün yanı sıra kimyasal ürünler konusunda da Petronas grubu içerisinde birçok kilit pozisyonda tahsis aldı.

“Yeni koşullara tez düzen sağlanmalı”
Grup içerisindeki başarılı bir kariyerin arkasında, Petronas PLI için stratejik öneme sahip Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarının yöneticiliğini üstlenmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Ciaglia, “Bu yeni görevlendirmeyle, Petronas'ın dünyadaki varlığını daha da desteklemek adına üzerimdeki zorlama ve mesuliyet artıyor. Sahip olduğumuz bilgi birikim ve deneyimle; yağ, fonksiyonel sıvılar ve yeni çözümlerimiz ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Ortaya çıkacak yeni pazar koşullarına şipşak uyum karşılamak ve yanıt belirlemek için değişiklikleri izlemeli ve stratejimizi buna göre kurgulamalıyız. Etkin yönetildiğinde, yeni pazar koşullarının potansiyel artma için yeni fırsatlar sunacağına inanıyorum” açıklamalarını yaptı.

27 takvim kariyeri baştan başa pazarlama ve meslek geliştirme alanlarında değişik görevlerde yer alan Ciaglia, Fiat/Magneti Marelli Grubu'nda ve özel şirketlerde devir yaptı. Son on yılda Kuzey Amerika Genel Müdürü ve Pazarlama Stratejisi ve İş Geliştirme'den sorumluluk sahibi Genel Müdür olarak ödev yapan Ciagla, Petronas PLI'nin madeni yağlar ve fonksiyonel sıvılar alanında küresel bir lider olmasına katkı maddesi sağladı. Ciaglia, son 4 yıl ise Petronas grubu şirketlerinden olan ve oto bakım - koruma sektörlerinde etkinlik bildiren Arexons şirketinde CEO olarak tahsis yaptı. Petronas markalı ürünlerin İtalya pazarı açık havada milletlerarası alanda güçlenmesinde de rol oynayan Domenico Ciaglia, 2007-2012 seneleri aralarında Genel Müdür olarak Petronas Madeni Yağlar Türkiye'de başarıyla atama aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER