Pfizer, Koronavirüs Aşısının Yeni Sonuçları Duyurdu: 'Yüzde 95 Etkili, Ciddi Bir Yan Etki Yok'

Pfizer, koronavirüs aşı çalışmalarına ilişkin yeni sonuçları paylaştı. Yapılan açıklamada, koronavirüs aşısının yüzde 95 etkili olduğunu ve ciddi bir yan etkisinin bulunmadığını belirtti. Şirket, elde ettikleri verilere göre aşının koronavirüsün orta ve ciddi forml.

Pfizer, Koronavirüs Aşısının Yeni Sonuçları Duyurdu: 'Yüzde 95 Etkili, Ciddi Bir Yan Etki Yok'

Pfizer, koronavirüs aşı çalışmalarına ilişkin yeni sonuçları paylaştı. Yapılan açıklamada, koronavirüs aşısının yüzde 95 etkili olduğunu ve ciddi bir yan etkisinin bulunmadığını belirtti.

Şirket, elde ettikleri verilere göre aşının koronavirüsün orta ve ciddi formlarını engellediğini aktardı.

s-e897431e4cf54541de9c8e15d4a0bf6ae2e1c1
BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, yaşı büyük yetişkinlerde ise aşının yüzde 94 etkili olduğu ifade edildi.

Pfizer, bu sonuçlar sayesinde ortağı BioNTech ile birkaç gün içinde Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuracaklarını açıkladı.

s-c7d687870a5df3ecd789607ef3199cf1ea27b7
FDA’in iki doz aşıya onay vermesi durumunda yıl sonuna kadar 50 milyon, gelecek yılın sonuna kadar da 1,3 milyar doz aşının üretilebileceği aktarıldı.Pfizer CEO'su Albert Bourla’nın yazılı açıklamasında araştırma sonuçlarının tarihi olduğu belirtildi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

İstanbul Kırılganlık Haritası Yayımlandı: Avrupa Yakasında Risk Anadolu Yakasına Göre Daha Fazla - Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Çöp Bırakanlara İsyan Ederek 'Temizletmeyeceğim' Dedi - Duygu Delen'in Ölümüyle İlgili Davanın Görülmesine Başlandı: 'Giydiği Kıyafet Nedeniyle Tartışıyorduk, Çok Açık Giyiniyordu'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER